avatar
     
Travel

Roadtrip USA: Campbell en Santa Cruz

'Mijn autistische hart maakt non-stop sprongetjes van hoe de groenten hier in de rekken liggen'

Tags: ,

‘What’s the purpose of your visit?’ Ik wil heel graag luidkeels Madonna’s Holiday inzetten, maar ik ben van tevoren al gewaarschuwd dat je zo normaal mogelijk moet doen en geen grapjes moet maken. Dus met mijn gezicht in de plooi leg in mijn vingers op de scanner terwijl de Border Security ze flink aanduwt. Ik ben approved!

We verblijven de eerste twee dagen in Campbell bij vrienden, een stadje onder de rook van San Jose. Het is zo leuk om ze na anderhalf jaar weer te zien en te ontdekken hoe zij hier leven. Thuis aangekomen nemen we een flinke borrel en storten vervolgens volledig in van de lange reis. Om 05.00 uur in de ochtend, 14.00 uur Nederlandse tijd, ben ik klaar wakker, lang leve een jetlag!

De eerste dag staat Santa Cruz op de planning. We nemen de toeristische route op de Highway 1. De planning was om een stop te maken in Half Moon Bay om daar drankjes op het dak van het Ritz Carlton te doen, maar het was zo mistig dat we direct zijn doorgereden.

“De porties zijn zo gigantisch dat ik goed begrijp waarom veel Amerikanen te dik zijn”

Aangekomen in Santa Cruz gaan we lunchen op de pier, met de kermis aan het strand op de achtergrond. Het is meteen duidelijk dat we in Amerika zijn. De porties zijn zo gigantisch dat ik goed begrijp waarom veel Amerikanen te dik zijn. Afijn, na de lunch maken we een wandeling over de pier. Onder de pier liggen enorm veel zeeleeuwen die elkaar continu van de houten balken proberen te duwen. Dit gaat met grof geweld en een hoop kabaal. Puur leedvermaak maar oh zo de moeite waard om te kijken als je hier bent!

Terug in Campbell gaan we boodschappen doen. Mijn autistische hart maakt hier non-stop sprongetjes! De groenten rekken liggen er zo strak bij dat ik elke keer waanzinnig gelukkig word als ik de Whole Foods Market binnen loop.

Next stop: San Francisco waar onze reis écht gaat beginnen… !

Booking.com