avatar
     
News

Moeder overleden baby Rotterdam van Aziatische afkomst

Waarschijnlijk is ze zonder professionele hulp rond 24 juli bevallen

De moeder van de baby die deze maand dood werd gevonden in Rotterdam is van Aziatische afkomst; dit maakte het televisieprogramma Opsporing Verzocht vanavond bekend. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die eind juli iets hebben gezien of gehoord en willen graag de moeder van de baby vinden. 

Op 3 augustus 2017 vindt een vrouw die haar hond uitlaat omstreeks 09.30 uur een vuilniszak met daarin een dode baby. De vuilniszak ligt tussen planten aan de Antoine Platekade in Rotterdam op de Kop van Zuid.

Een voldragen baby

De moeder van de baby is van Aziatische afkomst. Tevens is uit onderzoek is gebleken dat de baby voldragen was. Zoals het er naar uitziet is de moeder zonder professionele hulp bevallen van het jongetje dat omstreeks 24 juli al niet meer in leven was.

De politie houdt met diverse scenario’s rekening. Maar het bijzondere van Rotterdam is dat er dicht bij de vindplaats van de baby een cruiseterminal is waar cruiseschepen aanmeren. Dat is hemelsbreed zo’n 250 meter bij elkaar vandaan. Die cruiseschepen hebben een bemanning van soms wel een paar honderd man, waarvan een deel afkomstig is uit Azië.

Personeel van cruiseschepen

De politie doet momenteel onderzoek onder het personeel van de cruiseschepen. Er zijn flyers uitgedeeld. Hopelijk kan op die manier worden achterhaald of de moeder van de baby zich misschien als personeelslid aan boord van één van die schepen bevond.

De politie en de gemeente Rotterdam werken samen om de baby een laatste rustplaats te geven. Onze gedachten gaan uit naar de moeder van het kindje, die wel verschrikkelijk radeloos moet zijn geweest en waarschijnlijk dringend professionele hulp nodig heeft.

BRON: OPSPORING VERZOCHT

Booking.com