avatar
     
Kids

‘Nijntje, waar ben je?’

Cadeautip: het perfecte spelletje voor baby's en peuters

Nijntje, verstoppertje spelen was in 2012 speelgoed van het jaar in de categorie 0-2 jaar. Het leukste aan dit spel is dat het geschikt is voor baby’s vanaf zes maanden. Wij speelden het deze vakantie met een bijna tweejarige en een vijfjarige en dat was een groot succes; kindjes van allerlei leeftijden haakten aan om Nijntje te zoeken.

Het spel bestaat uit een plastic Nijntje en een stapel speelkaartjes en is verpakt in een blikken verpakking. De doos vind ik persoonlijk nogal groot en onhandig, dus ik bewaar het spelletje in een ziplockzakje zodat we het overal mee naartoe kunnen nemen. Er zijn geen batterijen bijgesloten; houd hier rekening mee als je het spel voor het eerst wil gaan spelen. 

Op de kaartjes zijn verschillende plaatjes afgebeeld: een schoen, snoepjes, een pop. Het kindje dat aan de beurt is om Nijntje te verstoppen kiest drie kaartjes uit en verstopt Nijntje op een van deze drie plekken. Het kindje dat gaat zoeken kijkt eerst naar de kaartjes en gaat dan op zoek. Uiteraard kun je het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil!

Verstop Nijntje bij de lamp, de beer, onder de stoel of in de pan! Nijntje maakt ook geluid en roept om de tien seconden: ‘Hier ben ik!’

Zoek je een leuk cadeautje voor je zoon, dochter, neef, nichtje of buurkind, dan is ‘Nijntje, verstoppertje spelen’ een absolute aanrader. Het spel is op de Franse camping eindeloos gespeeld en wordt regelmatig uit de kast gehaald. Ik denk dat dit komt omdat de allerkleinste het goed met wat grote kinderen samen kunnen spelen. Ieder haalt er zijn of haar eigen plezier uit. Wij zijn fan!

Bij Bol.com koop je het spel nu met korting. 

Booking.com