avatar
     
Stories

Lotte (32): ‘Ik wil geen seks, ik wil slapen.’

'Een koophuis, een baan, een auto en een kind, maar geen seksleven meer'

Lotte is bijna dertig als ze moeder wordt van haar zoontje Melle. Nu is ze 32 en heeft ze al tien jaar een relatie met de vader van haar kind. Picture perfect; een kind, een koophuis, een eigen auto, een leuke baan voor 24 uur per week en veel vriendinnen. Maar een seksleven? Dat heeft ze niet meer.

Op een oproepje over bovenstaand onderwerp reageert de 32 jarige Lotte. Zij heeft alles wat haar hartje begeert, maar gaat sinds ze moeder is bijna niet meer naar bed met haar vriend. Toen ze dit met haar vriendinnen besprak bleek ze niet de enige te zijn die een slecht seksleven heeft. De een zegt dat het allemaal wel goed komt en dat het erbij hoort, de ander maakt zich veel zorgen of het ooit nog goed komt. Lotte weet dat haar situatie niet goed is, maar ziet deze zelf niet snel veranderen.

Ruim twee jaar geen seks


Aan Lottes Instagrampagina zou je niet snel ontdekken dat ze een probleem heeft waar ze al lange tijd niet over spreekt. Er staan foto’s op van een knap klein jongetje met donkerbruine ogen, borrels met vriendinnen en cosy familiemomenten in het bos en park met haar vriend. Toch heeft Lotte nu ruim twee jaar geen seks gehad met haar vriend. Ze weet dat dat niet gezond of normaal is, maar heeft er naar eigen zeggen weinig behoefte aan. Hoe kan dat?

“Voordat ik in verwachting raakte hadden mijn vriend en ik wel seks. Niet dagelijks, maar zeker wel twee keer per week. Ik was daar tevreden over en had ook nooit van mezelf gedacht dat ik hier op een dag problemen mee zou krijgen. Tot ik in verwachting raakte van Melle. Hoewel er vaak gezegd wordt dat het libido van de vrouw dan omhoog gaat, gebeurde bij mij het tegenovergestelde. Ik moest er echt niet aan denken om seks te hebben en was heel erg op mezelf. Ik was veel bezig met foto’s maken van mijn buik en had een hele fijne zwangerschap. Mijn lijf had vanaf dat moment helemaal niets meer met seks te maken voor mijn gevoel.”

Thee, tijdschriften en series


Als Melle is geboren moet Lotte herstellen van de gecompliceerde bevalling. “Voor mij was echt alles anders toen. Ik was hele dagen met mijn baby bezig en als mijn vriend thuis kwam uit zijn werk had ik totaal geen behoefte om de liefde met hem te bedrijven. Het enige waar ik behoefte aan had was om lekker op de bank te hangen met een kop thee, tijdschriften en series. Het was niet zo dat ik zo’n moederkloek was geworden die nooit meer de deur uit ging, want ik had wel zin om lekker met mijn vriendinnen op stap te gaan.”

Lotte baalt ervan dat ze geen ‘normaal’ seksleven meer heeft maar weet ook niet goed wat ze er aan moet doen. “Ik zou wel willen dat het weer zo was als voordat we Melle hadden, maar ik kan het me aan de ene kant ook echt niet voorstellen. Ook Lottes vriend neemt geen initiatief. Lotte denkt dat er voor hem ook veel is veranderd sinds de geboorte van hun zoontje. “De geboorte was niet makkelijk en soms denk ik wel eens: had hij het maar niet gezien. Ook gaan Lotte en haar vriend op verschillende tijden naar bed en hebben ze een slechte slaper, waardoor Lotte probeert bij te slapen zodra dat kan.

“Ik wil geen seks, ik wil slapen”


“De enkele keren dat we wel samen naar boven gaan kijken we soms een serie, maar meestal gaan we meteen slapen. Ik ben gewoon heel erg moe, vooral na een dag thuis met Melle. Dat zeg ik wel tegen mijn vriend trouwens en dat snapt hij heel erg goed. Hij is sowieso altijd heel erg lief tegen me en heeft wel eens gezegd dat het allemaal vanzelf wel goed komt. Maar wanneer dan? Een stemmetje in mij zegt dat ik er iets aan moet gaan doen, maar bij de gedachte alleen al denk ik: “Ik wil geen seks, ik wil slapen!” Ik heb ook een vriendin die zegt dat wanneer ik niets doe, ik mijn vriend een vrijbrief geef om vreemd te gaan. Heel eerlijk? Dat zou ik niet eens heel erg vinden denk ik. Zodra ik maar samen met hem mijn momentjes heb met Melle, dan ben ik het gelukkigst.”

Binnenkort spreken wij seksuoloog Kaat Bollen over dit onderwerp. Zij zal alle vragen van lezers beantwoorden over de intieme relatie wanneer je een gezin hebt met kleine kinderen. Heb jij een vraag? Stel deze dan anoniem en mail naar [email protected]

Om privacyredenen hebben we de namen in dit stuk veranderd in Lotte en Melle.

FOTO: PEXELS

Booking.com