avatar
     
Media

Katja Herbers niet gecharmeerd van vragen over kinderwens

'Wie weet is iemand aan wie je dat vraagt al vijf jaar bezig met IVF en is dat heel emotioneel en ingewikkeld'

Katja Herbers heeft de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse romantische comedy ‘Weg van jou’. Ze woont tegenwoordig in Santa Monica en Bridget Maasland interviewde haar voor RTL Boulevard. Als Bridget zegt dat ze heeft vernomen dat Katja graag kindjes wil en dat dat haar lastig lijkt aangezien haar vriend in Australië woont, laat Katja weten dat ze niet van deze vraag is gediend. 

Mag je een vrouw vragen naar haar kinderwens? Bridget vindt van wel; zij begint over dit onderwerp tegen zowel mannen als vrouwen. Ze zegt: “ik vind het namelijk het leukste wat er is, moeder zijn. Dus dan wil ik het ook over hebben.” Toch denkt actrice Katja Herbers hier heel erg anders over. Zij vindt dat vrouwen moeten stoppen andere vrouwen te vragen naar hun kinderwens.

“Er is iets vervelends aan dat je boven de dertig bent altijd gevraagd wordt: wil je kinderen, wil je zwanger worden?”

Bridget en Katja praten over Katja’s woonplaats in Amerika en het feit dat haar liefde in een ander land woont: “Je vriend woont in Australie; lastig, want ik begreep dat je heel graag kindjes wil.” Katja zucht diep en zegt direct dat ze het niet oké vindt wanneer je als vrouw daar naar vraagt bij een andere vrouw.

Katja: “Ik ga het heel erg goed uitleggen voor de kijkers thuis. Er is natuurlijk iets vervelends aan dat als je boven de dertig bent altijd gevraagd wordt: wil je kinderen, wil je zwanger worden? Wie weet is iemand aan wie je dat vraagt al vijf jaar bezig met IVF en is dat heel emotioneel en ingewikkeld.” Ze zegt: “Bij mij is dat niet het geval, ik heb nog geen tijd gehad om zwanger te worden maar ik hoop wel dat het lukt. Aan mannen vragen we dat niet dus ik zou het leuk vinden als we daar mee op zouden houden.”

BRON: RTL BOULEVARD

Booking.com