ShePostsOnline

Prinsessenontbijtjes

Vegan pannenkoekjes met roze bosvruchtencrème

Mijn dochters zijn gek op pannenkoeken en in het weekend verras ik ze dan ook graag met een pannenkoekenontbijt. Om er voor te zorgen dat we allemaal genoeg vezels binnen krijgen maken wij  pannenkoeken standaard van havermout. Heel simpel: je kunt havermoutvlokken gewoon zelf vermalen tot meel; ik doe dat in de blender. Met amandelmelk krijg je een perfect beslagje. Je hebt voor dit recept van pancakes met blueberry spread geen melk, eieren of boter nodig, dus het is 100% vegan!

Toen ik een paar jaar geleden in New York was ontbeet ik vaak met american pancakes in de Chelsea Market. Hier kreeg ik altijd ‘blueberry butter’ bij, wat naast heel lekker ook een lust is voor het oog! Zelf maak je deze roze spread heel simpel: je mixt margarine met bosvruchten zoals blauwe bessen en frambozen tot je een lekker mengsel krijgt. Hoe meer fruit: hoe beter de kleur.

Biologisch: goed voor onszelf en goed voor de aarde


In het koelschap van de supermarkt vond ik Becel Biologisch: deze margarine is gemaakt van biologische oliën en vrij van dierlijke ingrediënten en dus 100% plantaardig. De margarine smeert makkelijk uit en smaakt lekker. We gebruiken hem thuis op brood maar ik gebruik hem ook om de roze bosvruchtencrème mee te maken.

Bij sommige producten waar het woord ‘biologisch’ op staat vraag ik me af hoe ‘biologisch’ het is, maar deze margarine is daar heel transparant over. De spread is gemaakt van koolzaad-, zonnebloem- en palmolie die allemaal afkomstig zijn van biologische landbouw. Becel Biologisch bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en is vrij van conserveermiddelen. Op het pakje zie je ook een afbeelding van een groen blaadje: dit is het Europese biologische keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de criteria van de Europese Unie.

Gezonde keuze voor dagelijkse producten


Voor mezelf en de kinderen vind ik het fijn om erop te letten dat er niet in ieder product dat we dagelijks gebruiken dierlijke ingrediënten zitten, maar bovenal is het ook fijn om hier bewust mee om te gaan omdat plantaardige producten goed zijn voor het milieu en dus voor de aarde. Bovendien bevat deze margarine Omega 3 (alfa-linoleenzuur) en Omega 6 (linolzuur). Beide zijn gezond voor je hart aangezien ze het cholesterolgehalte in ons bloed op peil houden.

Als ouder van twee jonge kinderen maak ik bewuste keuzes  als het gaat om producten die we dagelijks gebruiken. Denk aan: margarine op brood, agavesiroop en honing in de yoghurt, havermout en op de pannenkoeken en water, thee en diksap in plaats van limonade. Als de basis elke dag goed is dan kunnen kinderen daarnaast lekker eens snoepen!

Benodigdheden prinsessenontbijtjes


Voor de pannenkoeken:

  • 90 gram havermout
  • 240 ml amandelmelk
  • agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Voor de spread:

  • Becel Biologisch, 100 % plantaardige margarine
  • bosvruchten (blauwe bessen, frambozen)
  • agavesiroop

Recept prinsessenontbijtjes

Aan de slag! Voor de havermout pannenkoeken heb je maar twee ingrediënten nodig: havermout en amandelmelk. Je maalt de havermout fijn en mixt deze met de melk tot een mooi dik beslagje. Je kunt een theelepel bakpoeder toevoegen. Om smaak aan het beslag te geven gebruik ik een theelepel kaneel en een snufje zout. Met het beslag bak je de pannenkoekjes in het midden van de pan. Zorg ervoor dat ze niet te hard gaan en laat ze goed gaar worden.

Voor het roze prinsessensmeersel gebruik ik Becel Biologisch en bosvruchten. Ik heb meestal bosbessen en frambozen in huis, maar gebruik wat je zelf lekker vindt. De vruchten geven kleur aan de margarine en deze blijft na het mixen goed smeerbaar.

Als je de crème wat te zurig vindt kun je hem wat zoeter maken met bijvoorbeeld agavesiroop. Natuurlijk maak je het bordje helemaal af met wat vers fruit.

Eet smakelijk!

Booking.com