avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 34

'Karel- die vorige week een scheet liet op de nationale telvisie- voelt veel dankbaarheid'

De nieuwe Helemaal Het Einde bewoners Karel en An arriveren in het oude huis van de Posjes. Daar woont tegenwoordig een zwerfhond met een halsband. Karel- die vorige week een scheet liet op de nationale telvisie- voelt veel dankbaarheid; hij is in een romantische bui en ontkurkt zelfs de Pos bubbels. Proost op aflevering 34. 

De familie van Wichen is nog steeds op ‘vakantie’. Terwijl de kinderen van Redbull Addy voor de zesendertigste keer de Tina lezen stopt Addy traditiegetrouw bij de meest desolate plek die ze die dag tegenkomen. Dit keer treffen ze zowaar een local en besluiten ze met zijn zessen zijn huisje binnen te banjeren. Addy -Cool!-Gaaf!- Zoooooow!- van Wichen is weer eens de enige die het een geweldige dag vond, de rest van de familie is niet eens bereid meer om überhaupt een quote op camera te geven. Addy als reisleider: het is bijna knap hoe deze man de meest oninteressante plekken van Zuid Amerika feilloos weet te vinden en dan ook nog een arme mijnwerker weet af te schepen met een hand in plaats van een fooitje.

Dorre en verlaten plekken

Ik denk overigens al drie weken lang dat de familie op weg is naar de vakantiebestemming, maar nu blijkt dat de rondrit langs dorre en verlaten plekken de vakantie was. Gelukkig laat Astrid los dat de helft van de gemaakte vakantiefoto’s iedere jaar in de prullenbak verdwijnt. Terwijl Esmée van een gids een reprimande krijgt omdat ze een eeuwenoude steen met een krijttekening aanraakt, stelt Addy zijn kinderen voor om de steen te beklimmen. Niet uit balorigheid maar omdat hij nog steeds geen woord Spaans kan en werkelijk helemaal niets heeft verstaan van wat de beste man heeft verteld.

Ilona Pos doet ondertussen in Santiago mee aan lesje Zumba in het park terwijl salonavonturiers Karel en An koffie drinken bij het voormalige huis van de Posjes. An is gek op bakken maar heeft er niet bij stil gestaan dat ze zich bevindt in de keuken van Ilona. Het enige keukengereedschap wat er te vinden is, is een schaar om kant- en klaar maaltijden mee open te knippen.

Big Brother Ruudje

Als de familie van Wichen thuiskomt trekt Julia teleurgesteld de conclusie dat hun ‘huis’ er nog staat. Sowieso is er weinig veranderd op La Sirena; Astrid gooit die avond maar weer eens het vertrouwde hamburgertje in de pan die ze opsmikkelen met een gekookt worteltje erbij.

De familie van Kooij is nog steeds op vakantie en in de adembenemend mooie omgeving waar de familie aan het paardrijden en fietsen is valt het me ineens op dat Jeroen een soort Ruudje uit Big Brother is. In plaats van “ff knuffeluhhh” roept hij te pas en te onpas: “cadeautje!!” Ruud verkocht uiteindelijk t-shirts met hierop zijn levensmotto; zie daar ineens nieuwe mogelijkheden geld te verdienen, van Kooijtjes!

Karel en An hebben een rendez-vous met dochter Claartje, haar Chileense man en hun baby kleindochter. Het gezin runt de plaatselijke bakkerij in Pichelemu. Ik weet niet hoe leuk Claartje haar Grenzeloos Verliefd avontuur vindt, maar ze besluit haar moeder midden op de weg te omhelzen. Stephan voelt zich helemaal bien in zijn nieuwe baantje en ontpopt zich naast ondernemer, vinoloog en televisiepersoonlijkheid nu ook tot stylist; hij ziet zijn flesje bubbelwijn al naast de kalkoen op de kersttafel staan.

Een dankbaar hoofd

Karel is ondertussen druk bezig met het ontwerp voor een ‘Pos-bank’ en An vindt dat Karel Stephan fantastisch heeft getekend en ik ben het met haar eens. Volgens haar heeft laatstgenoemde dan ook een heel ‘dankbaar hoofd’ om te tekenen. Wel denk ik dat de tekening van Ilona volgende week de prullenbak in kan; zij gaat voor een glamorous make-over… Zin in!

Tot volgende week!

Booking.com