avatar
     
News

Pas bevallen vrouw (26) onthoofd door ziekenhuislift

'Ze werd door ziekenhuispersoneel per lift vervoerd naar de kraamafdeling toen het mis ging'

Een Spaanse moeder van drie kinderen is zondagmiddag in de Spaanse stad Sevilla overleden in het ziekenhuis nadat zij werd onthoofd door een lift. Rocio Cortes Nunez (26) was die dag via een keizersnede bevallen van haar derde kindje en werd door ziekenhuispersoneel per lift vervoerd naar de kraamafdeling. 

De brancard waarop de pas bevallen moeder lag was nog niet helemaal uit de lift toen deze alweer omhoog ging. Haar hoofd kwam daardoor klem te zitten tussen de lift en de schacht. Het verschrikkelijke ongeluk gebeurde volgens Spaanse media zondagmiddag rond de klok van 14.30 uur. Volgens Spaanse kranten werd de kraamvrouw naar de kraamafdeling van het Virgen de Valme-ziekenhuis in Sevilla gebracht. De brandweer heeft alles op alles gezet om de vrouw te bevrijden en haar leven te redden, maar deze inspanningen mocht niet baten. Toen Rocio’s ouders in het ziekenhuis arriveerden om hun kleinkind te komen bewonderen, kregen zij te horen dat hun dochter was overleden.

Ongewoon en tragisch

De regionale minister van gezondheid, Marina Alvarez noemt het ongeluk ongewoon en tragisch. Volgens haar is de desbetreffende lift op 12 augustus gekeurd. Er is een onmiddellijk onderzoek ingesteld. De familie van de jonge moeder is verscheurd. Rocio Cortes Nunez laat haar echtgenoot José Gaspar achter met drie dochters. Tegen de Spaanse krant ABC zegt Gaspar “Ik ben een wrak. Hier gaan we het niet bij laten. Vandaag was het Rocío, morgen kan het iemand anders zijn.”

De pasgeboren baby heet Triana en verblijft momenteel in het ziekenhuis in Sevilla.

FOTO: FACEBOOK
BRON: MIRROR

Booking.com