avatar
     
TV Tip

Diana, Our Mother: Her Life and Legacy

In ontroerende documentaire halen prins William en Harry herinneringen op aan hun moeder

Diana verongelukte op 31 augustus 1997 in Parijs en werd op 6 september begraven. Eind deze maand is het al twintig jaar geleden dat de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en moeder van William en Harry om het leven kwam. Diana was populair en geliefd. De wereld was in schrok toen duidelijk werd dat ze was betrokken bij een verschrikkelijk ongeluk.

In de documentaire ‘Our Mother: Her Life and Legacy’ halen de Britse prinsen William en Harry herinneringen op aan hun moeder aan de hand van jeugdfoto’s. De documentaire is inmiddels in Groot-Brittannië uitgezonden en wordt op zondag 27 augustus ook op de Nederlandse televisie uitgezonden.

Op de dag van het verschrikkelijke ongeluk hadden William en Harry nog contact gehad met hun moeder. Zij waren destijds 15 en 12 jaar en niet mee naar Parijs, waar Diana op vakantie was met haar vriend Dodi Al Fayed. In de documentaire vertellen de broers openhartig hoe pijnlijk die herinnering aan het laatste telefoongesprek is. William: “Harry en ik hadden zo’n haast om afscheid te nemen. Om ‘tot later’ te zeggen… Als ik toen wist wat er zou gebeuren, was ik natuurlijk niet zo blasé geweest over alles”.  Harry: “Als ik eraan terugdenk, is het ongelooflijk moeilijk. Ik moet daar de rest van mijn leven mee omgaan”, vertelt hij.

 Our Mother: Her Life and Legacy, zondag 27 augustus om 20.oo uur op RTL4

 

BRON: HBO

Booking.com