avatar
     
Travel

Roadtrippen door Amerika

'Eind augustus is het zover: ik ga drie weken naar Amerika. Like OMG!'

Het is lang geleden dat ik voor het laatst echt goed op vakantie ben geweest maar eind augustus is het eindelijk zover: ik ga drie weken roadtrippen door Amerika. Like OMG!

Amerika is een land dat vaak wordt gezien als duur. Ik kan daar nog niet over meepraten, maar je kan vooraf flink wat geld besparen door zorgvuldig je tickets te boeken. Zo vlieg ik met WOW Air vanaf Schiphol, via Keflavik (IJsland), naar San Francisco voor €393,96 (inclusief toeslagen en koffers). Ik doe er in totaal zeventien uur over, maar het scheelt enorm veel geld. Ter vergelijking: een rechtstreekse vlucht met KLM kost je al snel €2500,00 in het hoogseizoen.

Als eerst ga ik naar mijn lieve vriendinnetje Tamar die ik al anderhalf jaar niet heb gezien. Ze woont met haar man in Campbell, een klein stadje dat valt onder Santa Clara County en een deel is van Silicon Valley, lees: dé plek van Facebook, Apple en Google!

“Alcatraz, de Golden Gate Bridge, Lombard Street: ik wil het allemaal zien!”

Daarna staat als eerste grote stad San Francisco op de planning. Een stad die vaak gehuld is in mist en waar de temperatuur vaak beduidend lager ligt dan in de rest van California, maar dat mag de pret niet drukken. Alcatraz, de Golden Gate Bridge, Lombard Street: ik wil het allemaal zien!

Met een huurauto ga ik de hele westkust af en zal ik sowieso naar Carmel en Los Angeles rijden. Ik eindig mijn avontuur aan de westkust in San Diego en vanuit daar rijd ik door naar Las Vegas. De Grand Canyon ligt praktisch om de hoek dus dat mag ik niet missen. Vanaf Vegas vlieg ik door naar New York om daar mijn (hopelijk) waanzinnige trip te eindigen.

Hebben jullie nog fijne tips? Ik neem ze graag allemaal mee!

 

Booking.com