avatar
     
Blogs

‘In groep 3 moet je een BH aan’

'Echt mam, dat zei Saar en die zit al in groep drie!'

Tags: , ,

“In groep 3 moet je een BH aan” zei mijn vijfjarige dochter ineens toen we samen de laatste vakantie benodigdheden bij elkaar shopten. “Sorry?!” zei ik verwonderd. “Echt mam. Dat zei Saar. En zij zit al in groep drie.” Ik keek mijn dochter aan om te kijken of ze me in de maling nam, maar ze was heel serieus. 

Ik was even sprakeloos en vroeg toen verder. Mijn dochter vertelde me uitgebreid dat Saar had verteld dat alle – echt alle- meisjes in groep drie een BH aanhebben. En terwijl ik extra onderbroekjes voor mijn bijna zindelijke  jongste dochter in mijn mandje gooide zag ik mijn oudste dochter met haar hand over een BH aaien. Maat 122/128. Geen geintje. “Kijk, deze is leuk voor mij, dit is mijn maat: één twee acht.” Wacht even. Mijn kleuterdochter die gymt in haar hemd en onderbroek, in haar zwembroekje op het strand speelt en negen van de tien keer in haar onderbroek op de trampoline staat te springen vraagt mij of ze een BH mag kopen? Excuses moi? Mijn hersenen konden het niet verwerken.

“Waarom zijn die BH’s er eigenlijk in maat één twee acht, dat is raar!”

Ik bekeek het behaatje en vertelde mijn Poppy dat wanneer je vijf of zes bent je nog geen BH nodig hebt omdat je dan nog geen borsten hebt. Maar dat ik wel snap dat een BH heel leuk is. En mooi. En interessant. Dat beaamde ze. Thuis trekt ze geregeld een roze BH van mij over haar kleding heen aan, maar dan doet ze ook mijn laarsjes aan,mijn handtas om en maakt ze van karton een telefoon waarmee ze dan nonstop belt. Dit zijn de momenten waarop ze mij imiteert, zoals je misschien zal begrijpen.

Mijn dochter legde de BH terug. Ze begreep wat ik had gezegd. “Ik vond het ook heel raar mam.” Phew, gelukkig, ze wil niet echt een BH. Huppelend ging ze de winkel uit met twee nieuwe hemdjes voor haarzelf in mijn rieten mand. “Mam”, zei ze. “Waarom zijn die BH’s er eigenlijk in maat één twee acht, dat is raar!” “Dat is raar” zei ik. En samen liepen we naar huis.

 

FOTO: VINGINO

 

Booking.com