avatar
     
Blogs

‘Je spiraal zit niet goed’

'De beste man stopt de eendenbek erin en ik moet doen alsof ik een harde scheet uitpers'

“Je spiraal zit niet goed… je zal hem er uit moeten laten halen want dit is gevaarlijk”, zegt de echoscopiste, terwijl ze met een dildo-achtig apparaat in mij zit. Ik voel dat mijn hartslag sneller gaat en mijn handen beginnen te trillen.

Met volle tegenzin zit ik in de wachtkamer van het ziekenhuis. Twintig minuten later word ik opgehaald door een alleraardigst meisje en voordat ik het weet word ik vriendelijk verzocht mij uit te kleden. “U mag uw schoenen aanlaten hoor.” Nee, lekker chique om in je nakie maar mét schoenen aan te gaan liggen in een ongemakkelijke positie.

De gynaecoloog doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Voor hem is dat het natuurlijk ook maar bij mij springen de tranen meteen in mijn ogen zodra ik met mijn benen wijd in de baarstoel lig. De beste man stopt de eendenbek erin en ik moet doen alsof ik een harde scheet uitpers. Binnen enkele seconden wiebelt de gynaecoloog vol trots het spiraaltje heen en weer: “zo, dat doe ik snel hé?”

“Een paar druppeltjes? Het lijkt wel een bloedbad!”

Ik heb deze keer gevraagd om een verdoving omdat ik de pijn die ik de vorige keer heb ervaren, niet nog een keer wil meemaken. Ik moet een paar keer flink hoesten van hem terwijl hij de verdoving in mij leegspuit en het nieuwe spiraaltje plaatst. “Is het al klaar? Echt? Is het echt klaar?”De gynaecoloog duwt een paar doeken tussen mijn benen. “Geen zorgen mevrouw, dat komt van de verdoving. Uw baarmoedermond is naalden niet gewend en daarom verliest u een paar druppeltjes.” Een paar druppeltjes? Het lijkt wel een bloedbad. Niet alleen de stoel heeft het zwaar te verduren, maar ook de grond komt er niet ongeschonden van af.

Terwijl ik mijn slip voorzie van een maandverbandje staat de assistente de stoel en grond te boenen. Arme meid. Ik geef iedereen een hand en loop weg, zonder pijn! Halleluja!!!

Booking.com