Blogs

“Mama, ik verveel me”

Vervelen, niet weten wat je moet of wil doen… dan ben je gewoon aan het 'zijn'

In de vakantie is deze zin een hot item: “Mama, ik verveel me.”
Ik ben dan super trots. Vervelen, niet weten wat je moet of wil doen… dan ben je gewoon aan het ‘zijn’. Je bent er… verder niet. Voor mij een soort onthaasting waar ik uitermate van kan genieten. De kinderen echter, hebben daar totaal geen notie van en lopen lamlendig door het huis. Elk idee wat ik opper is ‘stom’ of ‘saai’ en ook daar moet ik om glimlachen. Want in elke ‘stomme’ en ‘saaie’ activiteit zijn ze zich nog steeds niet bewust van hun prachtige ‘zijn.’

Vakantie is voor mij de heerlijkheid om mijn kinderen geen tijdsdruk op te leggen. Ze staan op wanneer ze willen, ze hoeven niet naar school. De enige tijdsdruk de ze voelen is snel aankleden om iets leuks te gaan doen! En och… wat zijn het toch kinderen van hun moeder, want als iets moet dan gaat werkelijk iedereen op zijn achterste benen staan.

En eigenlijk moet er best veel, maar in de vakantie moeten we ons af en toe vervelen. Ik vind het goed, ik ben er blij mee.

FOTO: PEXELS

Booking.com