avatar
     
TV Tip

Filmhuisfilm laat zien hoe kinderen rouwen

Summer 1993: Frida (6) wordt wees en gaat bij haar oom en tante wonen

De filmhuisfilm ‘Summer 1993’ geeft je een kijkje in het leven van de zesjarige Frida. Zij is op jonge leeftijd beide ouders verloren en wordt opgenomen in het gezin van haar oom en tante die op het Spaanse platteland wonen. Ze krijgt liefdevolle nieuwe ouders en een zusje, maar haar leven staat in het teken van gemis, heimwee en rouw.

Frida’s ouders zijn overleden aan een mysterieus virus dat ervoor zorgde dat ze geen weerstand meer hadden, zo legt Frida’s nieuwe moeder Marga haar uit. Het meisje bracht de eerste jaren van haar leven door in Barcelona en moet wennen aan een nieuwe woonomgeving vol dieren en natuur en een onbekende familie. Frida’s stiefouders Marga en Esteve doen hun uiterste best om hun nieuwe dochter een zo fijn mogelijk leven te geven, maar krijgen niet direct grip op haar.

De film brengt in beeld hoe het voor een zesjarig meisje is om verder te moeten zonder ouders. De kijker ziet hoe het meisje elke avond in bed alleen maar aan haar moeder kan denken. En haar best doet een plekje te veroveren in haar nieuwe gezin.

De maker van de film is de Catalaanse regisseuse Carla Simón. De film is autobiografisch en geeft een beeld van haar eigen, ouderloze jeugd. Summer 1993 geeft een realistisch beeld van de pijnlijke weg die weeskinderen afleggen. Extra bijzonder is dat de film is gedraaid op de plek waar Carla zelf vanaf haar zesde opgroeide.

Ben je benieuwd? Bekijk dan onderstaande trailer en check of de film bij jou in de buurt te zien is. 

Booking.com