avatar
     
News

Britse toeriste neergeschoten in Brazilië

De vrouw reed met haar gezin per ongeluk een sloppenwijk binnen

Een Britse toeriste is in Brazilië neergeschoten toen ze met haar gezin per ongeluk een sloppenwijk binnenreed. Hier werd het vuur op het gezin geopend waarbij de vrouw werd geraakt. Zij ligt momenteel in het ziekenhuis.

Media melden dat het gezin waarschijnlijk door een taalprobleem de favela zijn ingereden. In de buurt van hun vakantieoord Angra dos Reis vroegen ze voorbijgangers de weg omdat ze water wilde kopen. Ze werden echter favela Aqua Santa (‘Heilig Water’) gestuurd. Dit is een beruchte uitvalsbasis van drugshandelaren uit Rio de Janeiro.

Geweld tegen toeristen komt in Brazilië vaker voor. De meeste moorden in Brazilië worden gepleegd door bendes die over de sloppenwijken heersen. In het land worden ruim zes keer meer moorden gepleegd dan in de Verenigde Staten en ruim achtentwintig keer meer dan in Nederland. Om deze reden wordt toeristen nog steeds sterk afgeraden dergelijke wijken te bezoeken.

De vrouw ligt in een ziekenhuis en zou volgens buitenlandse media buiten levensgevaar zijn. Haar man en kinderen bleven bij de aanval ongedeerd.

BRON: BBC

 

Booking.com