avatar
     
Travel

Lonely Planet’s top 10 vakantiebestemmingen voor 2017

'Oman: een bijzondere cultuur en prachtige natuur waar je hart sneller van gaat kloppen'

Reisliefhebbers opgelet. Lonely Planet komt namelijk met de tien mooiste vakantiebestemmingen voor dit jaar. Op nummer één staat Canada. Dit jaar is namelijk precies 150 jaar geleden dat de Canadese Confederatie werd gevormd. Gedurende het hele jaar 2017 is de entree voor nationale parken gratis.

(Tekst gaat door onder de foto’s) 

Canada Moraine Lake:

Niagra Falls Canada:

 

Top 10 vakantiebestemmingen Lonely Planet

  1. Canada: Fantastisch, toch? Canada staat héél hoog op mijn lijstje.
  2. Colombia: daar lopen allemaal Gloria’s uit Modern Family rond.
  3. Finland: lekker skiën, een tour maken met husky-honden + slee en natuurlijk het Noorderlicht met eigen ogen bewonderen.
  4. Dominica: zon, chillaxen, cocktails, palmbomen, surfen… Do I need to say more?
  5. Nepal: het land is nog niet helemaal bovenop de verwoestende aardbeving van vorig jaar, maar kan daarom jouw bezoek goed gebruiken. En daar krijg je een heleboel onvergetelijke ervaringen voor terug.
  6. Bermuda: een paradijs in de Atlantische Oceaan ter hoogte van North-Carolina.
  7. Mongolië: dit land is zich in een hoog tempo aan het ontwikkelen en is daarom een steeds populairdere vakantiebestemming.
  8. Oman: oftewel ‘de parel van het Arabisch schiereiland’. Een bijzondere cultuur en prachtige natuur waar je hart sneller van gaat kloppen.
  9. Myanmar: Dit is geen rijk land, maar wel puur Azië en dat maakt het zo interessant. Niet veel toerisme, je kunt hier echt de rauwe Aziatische cultuur snuiven.
  10. Ethiopië: een land met dertien maanden zonneschijn, dan heb je mij al overgehaald (nee ik ben niet gek, dit land heeft zijn eigen kalender!)…Uitgestrekte landschappen, bergtoppen van boven de vier kilometer en een actief lavameer. Ik zeg, boeken!

Morgen op ShePostsOnline: een reisverslag van mijn trip in Muscat, Oman!

Booking.com