avatar
     
Lifestyle

Sterre is 17 en de jongste ooit met een modeshow op de FashionWeek

'Ik ben erg bezig met wat mensen online doen'

“Durf je je online uit te geven voor degene die je echt bent?”, vraagt mode-ontwerpster Sterre Troquay uit Zeewolde zich af. Die vraag zie je terug in haar collectie die ze toont op de FashionWeek in Amsterdam. Extra bijzonder is dat Sterre pas 17 jaar oud is. Ze is daarmee de jongste deelnemer ooit op de Amsterdamse fashionshow, zo meldt RTL Nieuws.

Als klein kind maakte ze al kleertjes voor haar knuffels, zo vertelt Sterre. Na de zomer begint ze aan de Gerrit Rietveld Academie, maar ze staat dus deze week al met een eigen show in Amsterdam. Vorig jaar won ze al de eerste prijs van Kunstbende met haar mode. Voor de 17-jarige speelt kunst een heel belangrijke rol in haar leven, en met haar mode laat ze zien waar ze zich mee bezighoudt. Voor de show van deze week is dat dus ‘online identiteit’.

Kunstbende

Online doen mensen zich vaak anders voor dan ze echt zijn. “Dat intrigeert me”, zegt de jonge ontwerpster over haar show. Ze laat onder andere lijnen op een lichaam en getatoeëerde schoenen van henna zien, die op de grens tussen nep en echt liggen.

Sterre hoopt in ieder geval een indruk te maken, of die nu goed of slecht is. “Alles is beter dan helemaal geen indruk”, zegt Sterre zelfverzekerd.

BRON: RTL NIEUWS

Booking.com