avatar
     
News

Wonderfoetus redt leven van zichzelf en zijn moeder

Met zijn ruggetje hield hij een scheur in de baarmoeder dicht

Een bijzonder verhaal uit Frankrijk: daar heeft een ongeboren baby het leven van zijn 31 jarige moeder en zichzelf gered. De zwangere vrouw bleek een scheur in haar baarmoeder te hebben. Doordat de baby met zijn ruggetje voorkwam dat de scheur niet groter werd is de zwangerschap voor beide goed afgelopen. Als de baby anders had gelegen, dan had de scheur fataal kunnen zijn.

Volgens gynaecoloog Charles Garabedian van het Jeanne de Flandre ziekenhuis in Rijssel is de baby een echte held. Hij begeleidde de bevalling. De moeder van het kindje meldde zich bij 36 weken zwangerschap in het ziekenhuis met ernstige buikpijn. Een eerste onderzoek brengt geen bijzonderheden aan het licht en de vrouw wordt met pijnstillers naar huis gestuurd. Als de klachten blijven wordt er een scan van haar buik gemaakt en ontdekt de gynaecoloog een scheur van maar liefst tien centimeter in de baarmoeder.

De scheur is levensbedreigend voor zowel moeder als kind, maar de wonderfoetus voorkomt met zijn ruggetje dat de scheur groter wordt. Na een spoedkeizersnede blijkt het jongetje niets te mankeren. De zwelling op zijn rug verdwijnt enkele uren na de geboorte spontaan en de moeder van het kindje herstelt voorspoedig. “Het gaat om een uitzonderlijk geval waarbij de baby niet alleen zichzelf maar ook zijn moeder heeft gered” aldus Garabedian in de Franse pers.

Het Franse kindje na de geboorte 

De scheur en het ruggetje van de baby 

BRON: AD

Booking.com