avatar
     
TV Tip

Zomaar een gast

Bekende Nederlanders interviewen onbekende Nederlanders

Vanavond start er op NPO3 een nieuwe zomerserie. In het programma ‘Zomaar een gast’ interviewen bekende mensen op diverse festivals in Nederland onbekende mensen. Het bijzondere aan de serie is dat de gesprekken spontaan ontstaan en dat de verhalen van de mensen die aan bod komen van tevoren niet bij de makers van het programma bekend zijn. 

Binnen het televisievak heb je mensen die houden van televisie maken in grote studio’s met veel camera’s, mensen, show, bombarie en Bekende Nederlanders. Ook zijn er mensen die het graag juist zo klein mogelijk houden en wild worden van verhalen van onbekende mensen. Zelf ben ik een redacteur van het laatste soort, een zogenaamde human interest redacteur. Heel blij ben ik dan ook dat er vanavond een nieuwe serie start waarin onbekende Nederlanders centraal staan. Op televisie is het bovendien vrij uniek dat de verhalen die we te horen gaan krijgen niet van tevoren zijn uitgezocht en doorgesproken.

“De gesprekken die de gastinterviewers voeren zijn volstrekt spontaan”

Het nieuwe progamma ‘Zomaar een gast’ is de komende tijd op elke doordeweekse dag te zien. Onbekende mensen worden op festivals door het hele land geïnterviewd door bekende mensen. Deze zogenaamde gastinterviewers zijn onder andere Rifka Lodeizen, Tex de Wit, Ryanne van Dorst (Elle Bandita- I love her!), Ronald Giphart en Steven Brunswijk alias de BraboNeger. In de eerste aflevering is vanavond Rifka Lodeizen te zien.

Zomaar een gast is een bewerking van het succesvolle theaterprogramma ‘Zomaargasten’ van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn, waarmee zij al een paar jaar langs de Nederlandse festivals touren. Kocken en Nederkoorn zijn als ‘founding fathers’ van het programma de gastheren en gidsen voor de gastinterviewer van de dag. Zij selecteren de gasten en stellen deze aan de gastinterviewers voor. Ook verzorgen zij de beelden bij de interviews, die op een groot scherm in de tent worden getoond en die ter plekke bij de verhalen van de hoofdpersonen worden geïmproviseerd.

Benieuwd naar de eerste aflevering? Neem vast een kijkje.

Zomaar een gast: maandag 3 juli t/m woensdag 2 augustus 2017, elke werkdag rond 22.00 uur op NPO 3. 

Booking.com