avatar
     
Food

Champagne Lidl even lekker als dure fles

Jury: 'droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid'

Tags: , ,

Over het steeds chiquer wordende imago van Lidl schreven we al eerder. Je kunt er vanaf nu rustig je champagne inslaan, want de bubbels van de Deutsche budgetsupermarkt zijn door een vakjury even goed bevonden als een fles champagne van maar liefst 56 euro.

Op de International Wine & Spirits Competition werd de Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl bekroond met een ‘Silver Outstanding’ award. Die prijs houdt in dat de champagne een score tussen de 86 en 89,9 punten kreeg. Daarmee scoort het budgetwijntje van zeven euro even goed als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne; een fles die meer dan vijftig euro kost.

Voor de competitie kunnen merken zichzelf opgeven. Vervolgens moeten er vier flessen naar de fijnproevers worden opgestuurd. Deze worden door een panel van minstens zeven mensen blind getest gedurende een periode van zeven maanden. Volgens de jury is de Lidl champagne ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’. Dat wordt inslaan!

BRON: AD

Booking.com