avatar
     
Food

Skinny frambozenkwarktaart

Zomers, fris, fruitig en zonder slagroom!

Kwarktaarten zijn makkelijk te maken, zomers fruitig en heel erg kindproof. Bij de meeste recepten gaat er veel slagroom door het kwarkmengsel, maar bij dit recept van de blog Zoetrecepten niet. Hierdoor is hij iets minder zoet maar wel heerlijk fris! Tip van keukenprinses Mariette: verras je vader dit weekend met deze skinny kwarktaart. 

Benodigdheden

 • 300 gram haverkoekjes
 • 60 gram boter
 • 1000 mililiter kwark
 • 12 gelatineblaadjes
 • 3 el limoensap
 • 500 gram (diepvries)frambozen
 • 6 – 8 eetlepels honing

Aan de slag

 1. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
 2. Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
 3. Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
 4. Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
 5. Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
 6. Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.

Volg Mariette op Instagram of bekijk haar Facebookpagina voor nog meer zoete inspiratie? Heb je een taart van Mariette gemaakt? Deel deze dan met de hashtag #zoetrecepten!

BRON: ZOETRECEPTEN

Booking.com