avatar
     
TV Tip

Girlboss!

Serie over succesvolle internetondernemer Sophia Amoruso

‘Girlboss’ staat op Netflix! Een serie die is gebaseerd op de gelijkmatige bestseller van Sophia Amoruso. Het verhaal gaat over de 22 jarige Sophia, een opvliegende en rebelse twintiger zonder baan en zonder geld. Als ze bij haar zoveelste baantje is ontslagen koopt ze voor acht dollar een leren bikerjack in een kringloopwinkel en zet deze online te koop. Als er duizend euro op het kledingstuk wordt geboden weet Sophia ineens wat ze met haar leven aan moet: ze besluit vintagekleding te gaan verkopen op Ebay en start haar eigen bedrijf: Nasty Gal Vintage.

In de eerste serie van dit waargebeurde verhaal zien we Sophia’s struggle met het leven: ze heeft geen geld, geen contact met haar moeder en doet er alles aan om haar passie te blijven volgen en van haar eigen toko een succes te maken, wat uiteraard niet gaat zonder slag of stoot. In veel reviews van Girlboss was afgelopen maand te lezen dat Sophia een onaardig, onattent en bot karakter heeft en dat het belachelijk is dat ze wegkomt met stelen en schelden. Wij kunnen ons hier niet in vinden en zijn groot fan van de rebelse Sophia. Ze is zo echt en zo eigen dat het heerlijk is om naar haar dagelijkse beslommeringen te kijken.

“Misschien ligt dit aan het feit dat ik precies even oud ben als Sophia en als twintiger ook veel levensvragen had en op bed lag met een pratende paperclip?!”

De serie zit vol met zeer herkenbare situaties. Misschien ligt dit aan het feit dat ik precies even oud ben als Sophia en ik in mijn twintiger jaren ook op kamers woonde, veel levensvragen had en op bed lag met een pratende paperclip?!  De struggles zijn denk ik voor ieder meisje herkenbaar. En de droom om succesvol te worden ook. De buien, gezichtsuitdrukkingen, teksten en acties van Sophie hebben me iedere aflevering doen schaterlachen. Heerlijk! De makers hebben op een creatieve manier gespeeld met vormgeving en maken ze het ‘online wereldje’ inzichtelijk door alle reaguurders op Nasty Gal een stem en een gezicht te geven.

Nasty Gal groeide overigens uit tot een heus kledinglabel. Het merk wordt inmiddels verkocht wordt in meer dan zestig landen. Helaas werd het bedrijf in 2016 failliet verklaard en overgenomen werd door de Britse BooHoo group. Sophia Amoruso heeft inmiddels de Girlboss Foundation opgericht waarmee ze vrouwen helpt en inspireert carrière te maken op het gebied waar hun passie ligt.

De serie is geschreven door Kay Cannon (o.a. bekend van New Girl en Pitch Perfect) en geproduceerd door Girlbosses als Charlize Theron en Laverne McKinnon. Sophia Amoruso heeft ook meegewerkt aan de serie. Heb je het voor vandaag gehad met de warmte en ga je een avondje Netflixen? Er zijn dertien afleveringen van Girlboss van dertig minuten. Have fun!

De officiele trailer van Girlboss

BRON: NETFLIX

Booking.com