avatar
     
Food

Crunchy bodem van nootjes dadels en kokos met friszoete limoenvulling

Recept Vegan Limoen Cheesecake

Mariette van de blog ‘Zoetrecepten’ deelt het recept van een vegan limoen cheesecake en die ziet er zo zalig uit dat wij hem ook graag delen met onze volgers. De ‘Crazy Pie Lady’ waarschuwt je wel en schrijft: “als je deze taart gaat maken moet je de cashewnoten acht uur in water laten weken, alleen dan krijg je een zijdezachte cashewvulling. Daarna moet je nog iets meer geduld hebben, want de taart moet ook nog keurig opstijven. Maar het resultaat is het zó waard. Pinky promise.”

BODEM

 • 150 gram dadels
 • 125 gram amandelen
 • 30 gram kokos

VULLING

 • 175 gram cashews
 • 125 ml kokosmelk
 • 4 eetlepels kokosolie
 • 3 eetlepels ahornsiroop
 • 4 limoentjes
 • Handje kokosvlokken

BEREIDING 

 1. Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de vulling aan de slag gaat.
 2. Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in kokend heet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
 3. Maal de amandelen grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de amandelen en de geraspte kokos doorheen. Schep dit in de bakvorm, verdeel gelijkwaardig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
 4. Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de schil van drie limoenen en hou de rasp van één limoen in een apart bakje. Pers het sap van de limoentjes uit, dit zou zeker 100 milliliter moeten zijn.
 5. Doe de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, rasp van twee limoenen en het sap van alle limoenen samen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
 6. Giet het mengsel op de bodem en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Als de taart uit de vriezer komt, moet ‘ie zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Rooster de kokosvlokken kort in de oven en strooi deze samen met de overgebleven citroenrasp over de taart.

Volg Mariette op Facebook of Instagram!

BRON: ZOETRECEPTEN

Booking.com