avatar
     
Lifestyle

Senna wil de beste karter van Nederland worden

'Ik hoop nog één jaar samen met mijn stiefvader een NK te beleven'

Senna Rodijk uit Den Bosch klom als zesjarig meisje voor het eerst in een kart en bleek veel talent te hebben. Karten is Senna’s lust en leven, en steun en toeverlaat haar stiefvader Carlo Hoevenaars, die mee gaat naar al haar wedstrijden. Vorig jaar kreeg hij slecht nieuws. Hij heeft darmkanker en niet meer lang te leven. Senna hoopt samen met Carlo nog één jaar samen een Nederlands Kampioenschap te beleven. 

Het is Senna’s grote droom om de beste korter van Nederland te worden. Sinds Senna drie jaar is is Carlo haar stiefvader. Samen gaan ze naar nationale en internationale wedstrijden waarbij Carlo de rol heeft als coach en monteur. “Karten is een dure sport. Het kost al gauw dertigduizend euro per jaar om op dit niveau te karten. Alles wat je dan zelf kan doen is mooi meegenomen” vertelt Carlo aan Omroep Brabant.

Dat Carlo zo ziek is weet hij sinds vorig jaar. Hij kreeg de diagnose darmkanker met uitzaaiingen. “Ik ben nog geopereerd, maar ze zagen al snel dat er niets meer aan te doen was”, aldus de Bosschenaar. “Ze gaven mij vorig jaar augustus nog één maand, maar ik ben er nog steeds.”  Een flink aantal chemokuren lijkt aan te slaan. En daarom durft hij ook vooruit te kijken. Samen met Senna wil hij nog één jaar meedoen aan het NK. Dat zijn acht wedstrijden in drie landen. “We hebben samen altijd heel veel lol”, vertelt Senna. “En als ik dit jaar ook nog Nederlands kampioen word, is dat mooi meegenomen, maar eigenlijk is dat nu bijzaak.”

Om hun droom te kunnen verwezenlijken moet er wel geld bij komen. Karten is duur en door zijn ziekte kan Hoevenaars minder werken, waardoor er ook minder inkomsten zijn om de sport van zijn dochter te kunnen bekostigen. Ze zijn op zoek naar sponsoren. Vrienden van de familie organiseerden eerder met succes een crowdfundingavond. “Gelukkig zijn er al veel mensen die ons willen helpen”, vertelt het duo blij. “Alle overwinningen die we dit jaar halen, zijn voor ons samen.”

Senna en haar stiefvader Carlo 

BRON: OMROEP BRABANT 

Booking.com