avatar
     
TV Tip

E-nummers: veilig of vergif?

Vanavond feiten en fabels over e-nummers in 'Broodje Gezond'

 

E-nummers zijn volgens velen ongeveer het ergste wat je via voedsel binnen kan krijgen. Tegenwoordig proberen veel mensen ze dan ook helemaal te vermijden. De laatste tijd zijn E-nummers volop in de actualiteit. Rosanne Hertzberger ontpopte zich als een duveltje uit een doosje ineens als groot fan van e-nummers en bracht er zelfs een boek over uit. In menig televisieprogramma was te zien hoe zij vertelde dat kunstmatige kleurstoffen niet perse ongezonder zijn dan natuurlijke en dat aardappelpuree uit een zakje niet per se slechter is dan die van zelfgekookte, onbespoten piepers van de boerenmarkt. Wat moeten we nou geloven? Hoe zit het nou echt? Marlijn en Ersin onderzoeken vanavond in Broodje Gezond alle feiten en fabels over e-nummers. Bekijk hier alvast de eerste beelden van de aflevering. 

‘Broodje Gezond’ over e-nummers, vanavond om 21.05 uur op NPO3. 

FOTO: KRO-NCRV

Booking.com