avatar
     
Lifestyle

Lenovo Yoga Book

Laptop, tablet, kladblok en schetsboek inéén

Op de redactie van ShePostsOnline mochten wij de Lenovo Yoga Book testen. Een tablet en laptop inéén en daarbij ook nog een apparaat waarop je kunt tekenen en die je handgeschreven aantekeningen digitaliseert. 

De Yoga Book ziet er prachtig uit en is heel dun en licht. Even wennen is het ‘Halo-toetsenbord’. De toetsen zijn digitaal en compleet plat, wat vreemd typt. Blind typen lukt ons al helemaal niet, maar misschien is het een kwestie van wennen. Interessanter vinden wij de de kladblokfunctie op de Yoga Book. Als je op het knopje van het pennetje op het toetsenbord drukt, dan verdwijnt het en kun je schrijven! Met het pennetje dat erbij zit kun je handgeschreven aantekeningen direct digitaliseren. Ideaal voor degenen die stiekem het liefst handgeschreven notities maken tijdens een college, telefoongesprek of vergadering. Alles achteraf overtypen is nu niet meer nodig.

Ook als je van schetsen en tekenen houdt is de Yoga Book een leuke tablet. je kunt een stuk papier op het scherm leggen en direct beginnen met tekenen met een echte inktpen (je wisselt de punt van de digitale pen). Ook de tekeningen worden direct gedigitaliseerd. Op het scherm kun je kiezen voor diverse diktes van je pen en kleuren kiezen. Teken je graag trips, ontwerp je tassen of houd je van ‘hand’letteren? Met deze tablet digitaliseer je je creaties meteen zodat je ze kan delen met de wereld.

Good to know:

  • De tablet is 9.6mm dun en weegt 690 gram
  • Het scherm is 360 graden te draaien
  • Er is een werkgeheugen van 4GB
  • Je hebt 64GB aan interne opslagruimte.
  • De batterij gaat 15 uur mee (nice!)
  • De pen hoeft niet opgeladen te worden; deze laadt op als je tekent
  • De Yoga boek is er in Android in Gold en Gunmetal en kost € 499,-
  • De Yoga boek is er in Windows versie in Carbon Black en kost € 599,-

Hoewel het zou kunnen hebben wij de Yoga Book niet gebruikt als laptop omdat het typen wat oefening en aandacht vergt en echt even wennen is gezien het Halo-toetsenbord. De tekenfunctie vinden we heel leuk en van de kladblok functie zijn we fan. Kortom: een leuk apparaat waar je allerlei kanten mee op kan en zo dun en licht is dat je hem zo in je tas stopt!

Booking.com