avatar
     
Blogs

Boer zoekt Vrouw afl. 10: De liefde is mooi

'Riks geloofde er niet niet in, Olleke wilde te graag en David twijfelt nog steeds'

Heel leuk hoor, die verliefdheid bij Herman, Marc en David. Maar ik vind het zielig voor Olleke. Echt heel erg zielig voor Olleke.

Ik heb even een weekje overgeslagen, maar begreep dat Alberdien is vertrokken, want die zag ik in deze uitzending niet terug. Ze is dan wel klein, maar zo klein? Goed. Sandra dus. De vrouw die Olleke in de bosjes aanrandde toen ze de kans kreeg, maar nu ze gewonnen heeft ineens niet thuis geeft. Ze wilde nog wel op citytrip, maar wel gewoon als vrienden. De grote vriendelijke reus probeerde het nog met een romantische kamer voor twee. Hot tub, flesje wijn, je kent dat dat wel. Maar Sandra kreeg het Spaans benauwd bij het idee en besloot ‘s avonds het barpersoneel maar te versieren. En die lieve arme Olleke, die kon in de stront zakken. Wat een keihard programma.

Toen ik David en zijn meiden zag, twijfelde ik ineens weer of ik wel een uitzending gemist had. Ze zaten er namelijk allebei nog. En bij de ene voelt hij zich veilig en bij de ander heeft hij kriebels. Dan lijkt het mij niet zo moeilijk, maar David ging toch nog even een blokje om. Zonder bodywarmer overigens en waarom weet eigenlijk niemand. Wekenlang sjouwt meneer rond in een donkerblauwe bodywarmer en nu het erop aan komt, loopt ie zonder. Ik vind het net zo’n vraagteken als dat zwembad. Het is daar iedere dag zwaar bewolkt en elf graden. Maximaal. Maar goed. Misschien denk ik teveel na. David koos uiteindelijk voor Mara. De meid die precies op zijn moeder lijkt. Hij vindt haar super. Net als Susan trouwens. Maar blijkbaar net iets minder super. Alhoewel… Als je heel goed kijkt, zie je dat David soms met zijn hoofd nog bij Susan zit. Net zoals ik ook zag dat hij onder zijn badjas bij Mara in bed nog een bodywarmer aan had. Super.

Marc en Annekim zijn smoorverliefd. Ze gingen samen een tent opzetten zonder ruzie te maken en discussieerden over olifanten. Volgens Marc kunnen olifanten heel goed zwemmen. Onze rossige dierenarts had zo haar twijfels. Even later kwam Marc op camera de overwinning opeisen. En omdat we bewijs nooit gezien hebben, heb ik zelf maar even gegoogeld. En verdomd, die visser met dat malle hoedje heeft gelijk. Olifanten kunnen heel goed zwemmen en gebruiken daarbij hun slurf als snorkel. Even later zag ik Marc en Annekim ook zwemmen. Of er ook hier een slurf aan te pas kwam, weet niemand. Feit is wel dat Marc en Annekim samen hartstikke verliefd zijn en dat dit, na Herman en Fleur, het tweede koppel is waarbij Boer Zoekt Vrouw zijn bestaansrecht heeft bewezen.

En nee, ik ga niets zeggen over het nieuwe kapsel van Herman.

Van Riks word ik een beetje verdrietig. Eigenlijk. Ik denk dat de meeste mensen het met me eens zijn als ik zeg dat Riks niet de meest charmante van het stel is. Sterker nog, als je Riks bent, dan mag je god op je blote knietjes danken dat er zo iemand als Marit zo gek is om voor je te vallen. En wat doet Riks. Die denkt dat het op de lange termijn niet goed komt. Dan kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Of Riks snapt de spelregels van het programma niet en denkt dat hij alle vrouwen, inclusief de laatste, naar huis moet sturen. Of Riks heeft De Heer gevraagd wat hij van deze vrouw vond en kreeg een afkeurende reactie omdat ze in een eerder stadium heeft lopen vozen bij de dominee.

Of het programma werkt gewoon niet voor iedereen. Riks geloofde er niet niet in. Olleke wilde te graag en David twijfelt eigenlijk nog steeds. Maar tweeënhalf uit vijf is geen slechte score. Twee verlegen jongens hebben de liefde van hun leven gevonden en ik hoop dat ze samen nog honderden brocante markten aflopen en zwemmende olifanten kunnen bekijken. De liefde is mooi.

Booking.com