avatar
     
News

Oudste persoon ter wereld overleden

Laatste overlevende van 19e eeuw is 117 jaar geworden

In Italië is de oudste persoon ter wereld overleden. De 117-jarige Emma Morano werd geboren op 29 november 1899 in Civiasco en was de laatste overlevende van de 19e eeuw. Ze werd 117 jaar en 137 dagen oud en is ruim elf maanden de oudste mens ter wereld geweest. Mevrouw Morano was de oudste van acht broers en zussen, die ze allen heeft overleefd.

Haar arts Carlo Bava zegt dat ze vanmiddag is overleden in haar leunstoel in haar appartement in Verbania, aan het Lago Maggiore in Noord-Italië. In Verbania woonde ze al sinds haar jeugd. Haar verloofde overleed in de Eerste Wereldoorlog. Ze werd daarna gedwongen te trouwen met een man van wie ze niet hield en die haar mishandelde. Ze kregen één kind, in 1937, dat na een half jaar overleed. Daarna verliet ze hem en bleef ze de rest van haar leven alleen. Ze werkte na de Tweede Wereldoorlog in een jutefabriek en in de keuken van een internaat.

Sinds de jaren negentig weigerde Morano haar appartement te verlaten. Haar hoge leeftijd had ze, naar eigen zeggen, vooral te danken aan haar goede genen en een dieet van drie eieren per dag. Twee eieren at ze rauw, van één ei maakte ze een omelet en het feit dat ze alleen leefde.

BRON: NOS

Booking.com