Blogs

Hoe pak ik mijn verhuizing aan..?

Marjolein's besluitvaardigheid is niet al te best

Ik ga binnenkort verhuizen. Waar de een het groots een meeslepend aanpakt, houdt de ander het liever klein. Ik heb beide meegemaakt en sta in tweestrijd. Wat ga ik doen? Ga ik nu alvast iedereen op de hoogte stellen van mijn nieuwe adres, dan stromen de aanbiedingen tot hulp vanzelf binnen. Of denk ik er even over om vervolgens tot de beslissing te komen dat ik echt wel een helpende hand kan gebruiken maar hey dan kan ineens niemand meer…

Iets ‘doen’ is op zichzelf al een ding. Ik kan al dagen/weken iets weten en/of signaleren en er niets aan doen, terwijl dat wel zou moeten. En bij iets ‘moeten’  krijg ik een verschrikkelijke allergische reactie. Conclusie: mijn besluitvaardigheid is bij tijden niet al te best. Misschien heb ik het nu zelfs zacht uitgedrukt. Hier ‘moest’ ik echt wat aan ‘doen’! ( ik begon spontaan te niezen, kreeg overal rode bultjes en jeuk en tranende ogen). Ik bedacht met wie ik wilde praten voor hulp, maar kwam er al snel achter dat ‘doen’ echt een kwestie is van… doen.

“De steen geeft aanpassingsvermogen en inzicht om oude gedrags-en denkpatronen te veranderen”

In een moment dat ik natuurlijk weer niks zat te doen, schoot mij ineens iets te binnen. Eerder die middag vertelde een vriendin mij een hilarische anekdote over hoe ze dacht dat ik een van mijn edelstenen was verloren in de mand waar het oud papier ligt. Het bleek geen edelsteen maar een jelly bean! Maar daar lag mijn antwoord! Nee, niet een heleboel jelly beans eten om vervolgens hyperactief aan de slag te gaan, had gekund maar nee: edelsteen. Na een klein onderzoek had ik de perfecte steen voor mezelf gevonden. Amatrien. De steen zet aan tot handelen! Geeft aanpassingsvermogen en inzicht om oude gedrags-en denkpatronen te veranderen! Vermindert stress! Vermindert spanningen! Geeft een gevoel van controle! Ik wist van blijdschap niet wat ik “moest” “doen” Uiteindelijk heb ik de steen besteld en zit met ‘spanning’ te wachten bij de brievenbus…

FOTO: PEXELS

Booking.com