avatar
     
TV Tip

Hoe schrijf je ‘deux-chevaux-liefhebber’?

Je taalproblemen verleden tijd in één minuutje

De taalquiz ‘De Tafel van Taal’ met Margriet van der Linden is vanaf deze week terug op tv. In de quiz strijden taalliefhebbers tegen elkaar en thuis kun je dit seizoen interactief meespelen via social media. Zo kun je bijvoorbeeld zelf meedoen met het oplossen van de rebus. Ook is er een fantastische nieuwe rubriek: ‘dt met JP‘.

In ‘dt met JP‘ krijg je uitleg over de juiste schrijfwijze van lastige kwesties, zoals de samenstelling van een niet-Nederlandse woordgroep en een Nederlands zelfstandig naamwoord. Hoe schrijf je deux-chevaux-liefhebber? Met allemaal streepjes? Fout! JP (die van Lingo? Ja! Die van Lingo!) legt je in onderstaand filmpje uit waarom. De regel is simpel en gaat altijd op. Wij wachten met smart op het volgende filmpje! Niks missen? Abonneer je! (één b en twee keer n!)

‘De Tafel van Taal’, van 3 april tot en met 3 mei elke werkdag, behalve vrijdag, te zien om 19.55 uur bij de NTR op NPO 2. Je bekijkt alles van ‘dt met JP’ online

Booking.com