avatar
     
Blogs

Terugvallen versus afvallen

'Een wijntje teveel, maar mijn broek zit al iets losser'

Zo. Mijn eerste #lindalijnt daagjes zitten erop. En? Hoe gaat het? Hoor ik je denken. Nou- ik merk dat mijn broek al iets losser zit, dus dat is mooi. En dankzij het filmpje van Carlos Lens weet ik ook hoe ik van die kipfiletarmen afkom, dus dat staat voor komende week op het programma. En jeetje wat is die Linda lekker bezig met sporten! Ik ga nu twee keer per week naar de sportschool en soms, als mijn agenda het toelaat, drie keer. Maar baas boven baas; Linda moet tenslotte ook heel Nederland het goede voorbeeld geven, dus ik begrijp dat zij letterlijk een tandje harder loopt. Maar afijn, zelf ben ik ook wel lekker bezig. Maar ‘dat lekker bezig zijn’ is heel tricky: want als ik blij ben met mezelf dan word ik ook weer een stuk liever voor mijzelf… Met als gevolg een terugval: vorige week woensdag bijvoorbeeld, een terugval die met name te maken had met alcoholische versnaperingen tijdens een bedrijfsevent.

“Mijn vriend keek raar op toen hij een fotolijstje in de ijskast zag staan met daarin een tien jaar jongere versie van ondergetekende”

Het effect van de alcohol was, ik vermoed vanwege het lijnen, ook drie keer zo heftig. Conclusie: een oncharmant einde aan een drukke avond en hoofdpijn op donderdag. Gisterenochtend heb ik poging tot hardlopen gedaan (veel te warm, ik weet het) dus vond ik dat ik ‘s avonds best één stukje stokbrood met kruidenboter mocht bij de barbeknoei- en toen was het hek van de dam- één stukje werden er ontelbaar; ofwel voor een documentairemaker de ideale millenial carb-vreetbui om vast te leggen als naslagwerk voor latere generaties. Daarna was ik ‘boos’ op mezelf en heb ik een foto van de vroegere slankere ik opgezocht. Uiteraard keek mijn vriend raar op toen hij een fotolijstje in de ijskast zag staan met daarin een tien jaar jongere versie van ondergetekende. Ik vind het niet meer dan logisch; elke keer als ik nu dan wat eten wil pakken, ik letterlijk zie waarom ik ‘verstandig’ kies voor sla in plaats van friet. Hij vond dit toch echt te vreemd, dus als compromis staat de foto nu naast de ijskast, in plaats van er in.

Mijn collega’s zeggen het wel ‘al te zien’, maar misschien zijn die wel gewoon te lief- omdat samenwerken met ‘een chagerijnige Eef’ gewoonweg niet plezierig is. Nee, ik pas die streefbroek nog lang niet, en moet daarom ook ook echt een stukje strenger zijn voor mijzelf. Geen zorgen, aan uithongeren doe ik niet, en zal ik ook nooit doen. Zoals Barry Stevens altijd al zei: “Gewoon doorgaan”- en dat is in mijn geval met sporten en gezond eten. Niet terugvallen, maar afvallen.

Liefs! – en we can do it- Eef

Booking.com