avatar
     
Blogs

Boer zoekt Vrouw afl. 6: De boeren moeten kiezen

'Het was de aflevering van de wegvluchtende vrouwen'

De zesde aflevering. Ik rekende op liefde, vlinders, passie. Maar het we moeten nog een weekje wachten, want het was de aflevering van de wegvluchtende vrouwen. Het is niet anders.

Wennen. Dat is het bij Riks in Canada. Die kou, die grote lege kale vlakte, die slechte grappen. En een ietwat lompe onverstaanbare boer. Dat is, als je het zo allemaal bij elkaar optelt, even wennen. Claudia heeft het een paar dagen geprobeerd, maar ze geeft op. Ze kan niet meer. De hele dag moet ze zich optimaal concentreren om Riks te kunnen verstaan en als ze dan ‘s avonds uitgeput naar bed wil, moet ze eerst een overal uit bed halen. Het is allemaal te veel. Riks vond het niet erg. Die gaat toch voor Marit. Hij probeerde Eline nog te elektrocuteren, maar dat mislukte helaas. Dan maar wachten tot het keuzemoment.

De grote vriendelijke reus moest ook kiezen en vond dat zo lastig dat hij besloot zijn ouders om raad te vragen. De vergadering begon zakelijk. Harriet was de beste bij de beesten. Klaar. Maar vader Bolleke was glashelder. De vegetariër moest weg. Dat gemuts met sla en boerenkool is overal prima, maar niet in de familie Bolleke. Olleke wilde zijn vader natuurlijk niet afvallen en stuurde Harriet naar huis. Daarna wilde hij het liefst met Sandra en Alberdien een halve koe opeten. Gewoon omdat het kan. En omdat het vlees veel lekkerder smaakt zonder die kritische wortelknager erbij. Maar uit respect werd het macaroni. En volgende week gaat Olleke zich scheren. Dat knuffelt beter.

David leek eventjes vrij te hebben deze week, maar kwam uiteindelijk toch in beeld met zijn meiden. Waar de andere boeren vrouwen of dames hebben, heeft David blijkbaar ‘meiden’. Waarom weet niemand, het is gewoon zo. En waar de vrouwen van de andere boeren hier en daar nog wat twijfels hebben, weten de meiden van David alledrie zeker dat ze blijven. De wenkbrauw heeft ze namelijk dat gevoel gegeven. En dat kun je lullig noemen, maar ik neem daar mijn petje heel diep voor af. Als je ervoor kunt zorgen dat drie jonge meiden zich thuis voelen in zo’n ongelofelijke pleuriszooi in de middle of nowhere in Roemenië, dan ben je een hele grote. Jorien moest het land verlaten en was er kapot van. Dag David, dag varkens, dag zwembad.

Net als David bleek ook mede-casanova Herman een buitenbad te hebben. Alleen zwemt Herman er niet in. Samen met zijn twee overgebleven maagden ging Herman namelijk oud-Hollandsch boerenkool wassen in bad. Anne en Fleur waren zichtbaar teleurgesteld. Die kwamen natuurlijk naar Frankrijk voor coq-au-vin en quiche lorraine. Op zijn minst. Maar helaas, het werd toch gewoon stamppot boerenkool. Die ook nog eens, heel romantisch, met Hermans voltallige familie genuttigd werd. Het is dat die grietjes niet beter weten, maar je zou toch gillend de TGV terug naar Breda nemen.

Mark voelde zich zelfverzekerd deze week, want hij besloot het trucje met de stroomuitval achterwege te laten. De dames in de ogen kijken, dat moest nu toch een keertje lukken. Helaas werd het geen succes, want Irene haakte meteen af. Jammer, vond Mark, want ze hadden dezelfde humor, die overigens nooit uitgezonden is. Anke twijfelt ook. Om het programma-format niet al te veel in de war te schoppen, besloot ze te blijven, maar echt van harte gaat het niet. De dames van Mark voelen zich eigenlijk allemaal een beetje voor de gek gehouden. De plaatselijke visboer in hun eigen dorp was weliswaar lang niet zo knap als Marky Mark, die had tenminste wel inhoud. En geen crocs.

Tot volgende week. Op naar liefde, passie. En misschien de eerste zoen?

Booking.com