avatar
     
TV Tip

Met 9 kinderen in the middle of nowhere

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld: Chili

Vanavond was in Floortje Naar Het Einde Van De Wereld haar bezoek te zien aan een Duits gezin dat zeven jaar geleden naar the middle of nowhere in Chili is verhuisd. De familie is bijna volledig zelfvoorzienend. Ze verbouwen hun eigen groente en hebben kippen en varkens voor eieren en vlees. Er is geen elektriciteit, geen riool en dus geen toilet, geen waterleiding dus geen stromend water en als je wil douchen moet je eerst een fikkie steken om het water in de boiler te verwarmen. Het gezin verdient geen geld. Al het werk dat ze verzetten doen ze voor zichzelf. Inmiddels hebben Ingmar en Veronika negen kinderen.

Het natuurliefhebbende Duitse stel denkt dat het leven op het platteland van Chili voor hun kinderen gezonder en zorgelozer is dan het leven in de stad. Het is een korte periode van hun leven die ze altijd zal bijblijven zegt vader Ingmar. Er ligt een baby te slapen in een rieten mand en de kinderen zijn dolblij dat er de avond dat Floortje mee eet bloemkool op het menu staat, omdat die groente moeilijk te krijgen is. Het gezin gaat niet op vakantie. Soms gaan ze samen picknicken en vissen. Als de kinderen jarig zijn krijgen ze een chocolaatje of een klein potje chocoladepasta.

Ingmar vertelt Floortje dat hij nog twee zonen heeft uit zijn eerste huwelijk. Deze jongens zijn inmiddels 26 en 30 en het contact met de heren verloopt ze stroef. Ze zijn boos dat hij is vertrokken naar Chili. Dat is zwaar, maar Ingmar weet niet wat hij er aan kan doen om het contact beter te maken. Floortje stelt Veronika de vraag die waarschijnlijk alle kijkers hebben: waarom negen kinderen? Veronika vertelt dat ze in eerste instantie helemaal geen kinderen wilde, maar dat haar oudste dochter een ‘ongelukje’ was. Van één naar twee was geen grote stap en van twee naar negen ook niet. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Veronika sluit niet uit dat nummer tien er ook nog bij komt.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld gemist? Hier kijk je de aflevering terug.

Booking.com