avatar
     
TV Tip

Janzen & Van Dijk

Voor al uw bruiloften en partijen

Als jaren negentig kind zat ik ieder weekend met mijn bakje chips paraat voor spelprogramma’s als Love Letters en Ron’s Honeymoon Quiz. Wat was er heerlijker dan dat op zaterdagavond? Ik geloof dat onze kinderen het principe van een televisieprogramma dat op een bepaalde dag op een bepaald tijdstip uitgezonden wordt niet meer kennen, maar toch ben ik blij dat er vanavond een nieuw familieprogramma begint: Janzen & Van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen. 

In de nieuwe romantische show RTL4 show Janzen en van Dijk geven kinderen hun ouders op om een droombruiloft mét huwelijksreis te winnen. Chantal en Wendy presenteren voor het eerst in hun carrière samen een programma. De wens hadden ze al langer.  Samen toeren ze door Nederland om toekomstige bruidsparen te verrassen met de wens van hun kinderen. Iedere aflevering nemen twee koppels met kinderen het tegen elkaar op. Want het droomhuwelijk moet eerst verdiend worden. De families krijgen verschillende opdrachten. Ik denk hierbij direct aan bruidsjurken, champagnetorens, grote showtrappen, lange intieme zoenen en grote kommen soep waar familieleden van het bruidspaar in kunnen vallen. Uiteindelijk wint één familie de bruiloft, die door Janzen & van Dijk wordt geproduceerd.

Beide dames zijn zelf ook getrouwd. Chantal trouwde in 2014 met haar man Marco Geeratz en kreeg de ringen aangereikt door haar zoon James. Wendy trouwde vorig jaar op Ibiza met haar man Erland Galjaard, waarbij haar kinderen Sem en Lizzy en de dochters van Erland ook een grote rol speelden.

Janzen en van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen, vanaf zaterdag 18 maart om 20.00 uur op RTL 4. 

Booking.com