avatar
     
Blogs

Gelukkig in het spel

'Vorig jaar won ik drie keer musicalkaartjes'

Tags: , ,

Sommige mensen winnen vaak met prijsvragen, puzzels of bingo, terwijl anderen nooit iets winnen. Zelf behoor ik tot de eerste categorie. Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik win héél erg vaak dingen. Afgelopen week had ik weer zo’n mazzelweek: ik won een vip pre-sale plaatsje voor een vintage kilo sale en ik won een handlettering pakket.

Nu hoor ik jullie denken: Vast zo’n Facebook junkie die alles liked en deelt om maar te winnen. Absoluut niet waar! Zo nu en dan doe ik aan een actie mee als ik iets heel leuk vind. En ik weet echt niet hoe het komt, maar ik win heel vaak acties waar ik aan mee doe. Vorig jaar won ik kaartjes voor de musicals de Tweeling, Pippin en Chez Brood. Naar die laatste kon ik niet toe, omdat mijn vriend kaartjes won voor Pinkpop. Hoe bizar is dat? Niet naar een gewonnen uitje kunnen, omdat het samenvalt met een ander gewonnen uitje.

“Doe jij even voor mij mee aan die actie? Jij wint wel!”

Ik heb zelf mijn allereerste tatoeage gewonnen met een kerstactie van de tattoeërder. En het blijft niet bij facebookacties: Ik won ooit een Postcodeloterij fiets bij Koffietijd, concerttickets op de radio, mocht aanwezig zijn bij Rudolph’s Bakery en won meerdere boodschappenpakketten bij de plaatselijke supermarkten. Mijn vriend en schoonmoeder maken er dan ook heel erg vaak grappen over: “Doe jij even voor mij mee aan die actie? Jij wint wel!” en “Oooh, Amanda krijgt zo wel weer bericht dat ze heeft gewonnen”.

Het begon al als kind. Een keer met de kinderboekenweek op de basisschool was er een tekenwedstrijd en een verhalenwedstrijd. Ik kan mij het nog goed herinneren. Ik kon twee keer naar voren komen, want ik won de tekenwedstrijd én de verhalenwedstrijd. Ook mocht ik ooit bij Sinterklaas op het podium komen omdat ik een plaatselijke kleurwedstrijd had gewonnen. Sinterklaas zei tegen mij: “Dat heb je mooi gekleurd, je hebt ook alle kleine vakjes zo netjes ingekleurd”. Waarop ik antwoordde: “Die kleine vakjes heb ik niet gedaan, dat heeft mijn moeder gedaan”. Misschien een beetje valsspelen, maar ik was er wel eerlijk over.

Het geluk is vaak aan mijn zijde…
Zelfs wanneer ik een klein beetje valsspeel…

Booking.com