avatar
     
Blogs

Een serie kijken? Zonde van mijn tijd!

Vijf keer twaalf afleveringen van één uur? Dat is ZESTIG uur tv kijken!

Mijn ongeduldige karakter in combinatie met mijn laat ik niet zeggen drukke, maar volle leven, zorgen er samen voor dat ik het voor bepaalde zaken zonde vind tijd vrij te maken. De Netflixverslaafden onder ons kunnen zich er vast weinig bij voorstellen, maar het geldt ook voor series. Dit wil niet zeggen dat ik niet van series houd, of dat ik niet aan series verslaafd kan raken, au contrair! Regelmatig tipt iemand mij een goede serie op Netflix die ik écht moet zien. Meestal gaat het dan als volgt: ik zoek de serie op, check hoeveel seizoenen er zijn, hoeveel afleveringen zijn en hoe lang de afleveringen duren, en maak dan een rekensom. Vijf seizoenen van een serie met twaalf afleveringen van één uur? Dat is ZESTIG uur serie kijken! Mijn conclusie is dan altijd: zonde van mijn tijd. Weet je wat ik in zestig uur allemaal kan doen? Kan schrijven, koken, lezen, ontwerpen, bakken, schoonmaken, maken, bedenken…?! In die zestig uur kan ik van alles doen wat me iets oplevert, en wat levert een serie kijken me op?

Misschien heeft het wel te maken met het feit dat ik me schuldig voel als ik iets ‘voor mezelf’ doe wat me niet direct iets oplevert

Ontspanning. Dat levert een serie je op. Ontspanning en gezelligheid. Ik ken veel koppels die een serietje kijken de meest romantische bezigheid ooit vinden en het liefst elke avond op de bank liggen om het leven te volgen van hun favoriete karakters. Via Netflix heb ik Californication gekeken, Orange Is The New Black en onlangs seizoen 1 van The Affair. Momenteel is de enige televisieserie die ik volg KLEM, die op donderdag wordt uitgezonden. Omdat nooit iemand me begrijpt als ik vertel over dat het voelt alsof het zonde is van mijn tijd, ben ik maar gestopt om het te verkondigen. Misschien heeft het wel te maken met het feit dat ik me schuldig voel als ik iets ‘voor mezelf’ doe wat me niet direct iets oplevert. Afgelopen week werd ongeveer iedereen in mijn omgeving wild omdat seizoen 6 van Homeland wordt uitgezonden op televisie; op dit seizoen zitten mijn vrienden smachtend te wachten. Inclusief mijn lover, die het even was vergeten maar al zappend ontdekte dat het al zover was. Die intens gelukkige blik die ik zag toen hij de hoofdrolspelers op het beeldscherm zag, zal ik niet snel vergeten.

Oké. I’ll give it a go. Ik ga Homeland kijken. Ik ben gestart met aflevering één van seizoen één. Nog 59 uur te gaan en dan ben ik ook klaar voor seizoen zes. En drie keer raden? Ik heb nu al zin om vanavond aflevering twee te kijken. Precies waar ik bang voor was.

Booking.com