avatar
     
News

RTL past programma ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ aan na klachten over alcoholmisbruik

'Comazuipen is niet normaal en zeker niet cool'

Tags: ,

“Comazuipen is niet normaal en zeker niet ‘cool'”, zegt Peter de Wolf, directeur van De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA). Hij reageert daarmee op het alcoholgebruik in het RTL-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer. De zender heeft inmiddels besloten het programma aan te passen na kritieken over overmatig drankgebruik. “Er zijn wat scènes uitgeknipt”, zegt een woordvoerder nu, zo schrijft ThePostOnline op basis van persbureau ANP.

Uitgesproken karakters

De zender wil wel de “uitgesproken karakters” van de deelnemers aan het programma behouden, maar wil “geen extreem alcoholgebruik meer laten zien”. STIVA is tevreden dat RTL het televisieprogramma (RTL 5) heeft aangepast.

De alcoholbranche was niet blij met de beelden in het programma en het voorbeeld dat er van uitging voor jongen.

 

Wat denk jij? Heeft een programma een sterke invloed op jongeren? En moet een zender aanpassingen doen na klachten uit het bedrijfsleven?

Booking.com