avatar
     
News

Baby die ter wereld kwam in bakkerij Hulst overleden

Moeder van het kindje kreeg een hartstilstand en overleed vorige week

Het kindje dat door middel van een spoedkeizersnede in een bakkerij in Hulst ter wereld kwam, is overleden. De moeder van de baby overleed vorige week. 

De moeder van de baby kreeg tijdens haar werkzaamheden in de bakkerij een hartstilstand. Drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om moeder en kind in leven te houden. De baby, een jongetje, werd door middel van een spoedkeizersnede ter plaatse gehaald. De moeder werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Vorige week woensdag bevestigde de politie dat de vrouw het niet heeft gehaald en is overleden. Het kindje lag toen nog in kritieke toestand, maar is inmiddels ook overleden. De traumahelikopter die met spoed naar de bakkerij in Hulst vloog kon in eerste instantie niet landen omdat er een drone in de weg vloog. Het politieteam Zeeuws-Vlaanderen schreef hier op Facebook het volgende over:

Soms krijg je als hulpverlener een melding waarbij de adrenaline gelijk door je hele lichaam giert, het kippenvel op je armen staat en je direct naar buiten sprint om hulp te verlenen in de hoop zo leven(s) te kunnen redden. Zo ook vandaag. Terwijl alles uit de kast werd gehaald om het leven van verschillende personen te redden, werd de omgeving ruim afgezet om de hulpverlening alle ruimte te geven en de ramptoeristen op afstand te houden. Want kijkers waren er heel veel. Ik heb ze meerdere keren weg gestuurd en gevraagd om alsjeblieft weg te gaan, maar ze kwamen gewoon een paar minuten later weer terug.

Ik vraag mij dan wel eens af hoe zij het zouden vinden als zij het slachtoffer waren en al diezelfde ramptoeristen probeerden een glimp van hunzelf op te vangen…. Het ergste van alles was nog een persoon die het wel heel graag van dichtbij wilde zien en zijn/haar drone liet vliegen om alles van lekker dichtbij te kunnen filmen. Daar kan ik als hulpverlener met mijn pet niet bij, wat respectloos. Kort na de ontdekking van de drone, die zelfs boven de hulpverleningsvoertuigen vloog, hoorde ik in mijn porto dat de helikopter bemanning ook de drone had gespot en zij vertelden dat zij niet kon landen zolang die drone hen in gevaar bracht.”De bestuurder van de drone meldde zich diezelfde dag nog bij de politie. De politie heeft twee drones van de bestuurder in beslag genomen. Er loopt een onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Daarvoor worden onder meer de vluchtgegevens van de drones geanalyseerd.

Booking.com