avatar
     
Media

Joyce en Scarlet vonden een zaaddonor via YouTube

'De lesbische dames leggen momenteel de zwangerschap en alle onzekerheden die daarbij komen kijken vast'

Joyce Everink en Scarlet Hemkes hebben meer dan 50.000 trouwe volgers op hun YouTube kanaal Ik vrouw van Jou, waar ze twee keer per week een video uploaden. De dames hebben sinds 2007 een relatie en zijn in Nederland het eerste lesbische blog- en vlogkoppel. In augustus ging een vlog waarin ze een oproep deden voor een zaaddonor viral. Het resultaat? Ze kregen meer dan 500 reacties en inmiddels is Joyce zwanger van de zelf geselecteerde donor.

Joyce en Scarlet posten video’s waarin ze korte metten maken met alle vooroordelen die er zijn over lesbische vrouwen. Zo krijgt Joyce regelmatig te horen dat ze ‘er helemaal niet als een lesbienne uitziet’. In de video’s is er geen enkel onderwerp dat wordt vermeden; zo hebben de twee de bijzondere ‘zoektocht naar zaad’ van A-Z vastgelegd en zijn er video’s te zien waarin ze eerlijk toegeven dat ze het spannend vinden waarmee ze bezig zijn.  Omdat ze het belangrijk vinden om niet met een anonieme donor in zee te gaan laten ze zien dat ze verschillende potentiële donoren ontmoeten om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Ook zijn ze eerlijk over het gebruik van medicatie en een verleden met anorexia; alle zaken mogelijk invloed hebben op een zwangerschap of een baby. 

Joyce is zwanger van de donor

De dames vonden binnen enkele maanden een geschikte donor; een vrolijke, lange man met bruine krullen. Hij vertelt in Pauw waarom hij heeft besloten Joyce en Scarlet te willen helpen hun kinderwens te vervullen: “Mijn vrouw Jolieke en ik hebben zelf geen kinderen maar we zijn 22 jaar samen en we hebben altijd gezegd: als er een mogelijkheid voorbij komt om een stel met een kinderwens te helpen, dan staan we daar voor open.” Na een ontmoeting met Joyce en Scarlet klikte het en zijn de twee stellen een vriendschap aangegaan om elkaar beter te leren kennen. De donor heeft altijd gezegd dat hij betrokken wilde zijn bij het opgroeien van het kind, en dat gaat volgens de twee stellen in de toekomst dan ook gebeuren.

Joyce is inmiddels pril zwanger van de donor. De dames leggen momenteel de zwangerschap en alle onzekerheden die daarbij komen kijken vast. Zo is in de laatste vlog van de aanstaande ouders te zien dat Joyce bloedingen heeft. Dat ze het blije zwangerschaps nieuws wel héél vroeg met de hele wereld delen, beseffen Joyce en Scarlet zich maar al te goed. Toch is er door de bekendheid die ze inmiddels hebben geen andere optie en kiezen ze er bewust voor om alles te laten zien en te vertellen. 

Wil je Scarlet en Joyce volgen op YouTube? Klik hier!
Samen schreven ze ook een boek, dat deze maand is uitgekomen. Dit boek gaat over de liefde, het leven en overleven.  

De donor en zijn vrouw nadat ze het nieuws hoorden dat Joyce zwanger is 

 

Booking.com