avatar
     
Media

Frans gezin dat uit auto stapte in Beekse Bergen heeft veel geluk gehad

'Manager reageert geschokt maar is niet van plan extra veiligheidsmaatregelen te treffen'

De mensen die maandag in safaripark Beekse Bergen in het verblijf van de jachtluipaarden uit een auto stapten, hebben veel geluk gehad. Dat zegt manager van het park Niels de Wildt op NPO Radio 1. Hij reageert geschokt op een filmpje dat op YouTube is verschenen van het uitzonderlijke uitstapje.

Op het filmpje, dat dinsdag op YouTube werd gezet, is te zien dat eerst drie mensen, onder wie een klein kind, uit een Franse auto stappen in de buurt van de jachtluipaarden. Nadat ze vervolgens een klein stukje verderop weer gestopt zijn met de auto, stappen vijf mensen, onder wie het kind, uit de auto en lopen een stukje rond. Daarbij worden ze beslopen door de jachtluipaarden, die heel dicht bij ze in de buurt komen. Als de waaghalzen doorhebben wat er aan de hand is, rennen ze naar hun auto en weten ze te ontkomen.

Volgens De Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. “Zelfs als pictogram.” Wat die mensen heeft bezield, is “mij een groot raadsel”, aldus de manager. “Dit is niet wat je dagelijks meemaakt – gelukkig – binnen de Beekse Bergen.’”

“Wat deze mensen bezielt dit te doen, is een vraag die wij niet beantwoord krijgen”


Dat dit was gebeurd, was niet bekend bij Beekse Bergen. “Niemand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort van strandwandeling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipaarden.” De dieren waren volgens De Wildt niet hongerig en zaten niet ‘in de jacht’, maar ze reageerden uiteindelijk wel op dit ‘uitzonderlijke’ bezoek.

Het park is niet van plan iets te veranderen in het park of extra veiligheidsmaatregelen te treffen. “Wij zijn daar vrij stellig in. Als we zouden twijfelen aan onze informatievoorziening, zou je extra maatregelen nemen. We hebben alles nagelopen, het staat als een huis.”, zegt De Wildt. “Wat deze mensen bezielt dit toch te doen, is een vraag die wij niet beantwoord krijgen. Het is heel duidelijk wat de regels zijn.”

BRON: TPO

Booking.com