avatar
     
Blogs

Vamos met de familie Pos – Aflevering 2

'Als de familie op jeepsafari gaat komt Tycho ter hoogte van de kaaimannen op het idee om te voet verder te gaan'

Stephan, Ilona en de kinderen hebben een nacht gekampeerd in een tent. Ilona heeft vreselijk geslapen en hoewel ze erg heeft gelachen is ze blij dat de overnachting een eenmalig avontuur was. Vamos! Op weg naar Pantanal en de Tafelberg, ehhh Suikerbroodberg in Rio de Janeiro. Zou Ilona deze aflevering haar slippertje verruilen voor een stevige, waterdichte veterschoen?! Welkom bij aflevering 2 van Vamos met de familie Pos.

Na de vreselijke nacht op de camping vertrekt de familie Pos naar Brazilië. Maar eerst worden de koffers ge-re-organized. Stephan heeft een pot zout meegenomen in de koffer, we weten immers allemaal hoeveel Steeph van een flink gezouten vis van de barbecue houdt. Ook heeft hij oploskoffie en twee potjes satésaus meegenomen bij zich. Waarom? Dat legt hij uit: “Als je ergens komt en je hebt zin in satésaus dan heb je het gewoon bij je!”

Op de reisplanning staat Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld. Nog geen 500 meter onderweg komt de familie al de eerste Boa Constrictor tegen. Maar dat is nog niet alles, ze staan al snel oog in oog met een capibara gezin dat de weg oversteekt. Bjorn is heel erg blij met deze score van de eerste dag; hij is groot fan van Freek Vonk en wil zoveel mogelijk wilde dieren met eigen ogen gezien hebben. Ilona is iets minder gecharmeerd van de exotische dieren maar toch stelt Stephan voor om in de natuur niet te gillen. Als de familie op jeepsafari gaat komt Tycho ter hoogte van de kaaimannen op het idee om te voet verder te gaan. Gelukkig kan Ilona hem nog net op tijd aan zijn jasje trekken en probeert ze hem duidelijk te maken dat weglopen in een land vol loslopende krokodillen niet grappig is.

“Een zeer geslaagde dag: Tycho is niet kwijtgeraakt!”


De volgende dag stappen Stephan, Ilona, Bjorn en Tycho op een paard: “gaat dit automatisch?!” en lijken ze (Ilona’s woorden) net een rustig gelukkig gezinnetje dat door het Zuid Amerikaanse landschap trekt. En bekijk deze beelden eens even goed, want de rit met de paarden is zo ontzettend prachtig…! Na een avontuurlijke rit te paard door het drasland, met stevige, waterdichte en toch redelijk fraai uitziende schoenen aan, proosten Stephan en Ilona in het zwembad in het Italiaans (niemand weet waarom) op een zeer geslaagde dag: Tycho is niet kwijtgeraakt! En daarna – brillen inleveren!- is het tijd voor een rustige nacht.

Op weg naar het piranhavissen scheurt Stephan uit zijn broek en omsingelen de krokodillen jeep. Ilona wacht in de jeep lijdzaam af tot haar mannen een paar vissen hebben gevangen maar als een kaaiman haar aan de kant van de jeep waar een trappetje staat recht aankijkt besluit ze toch maar héél snel aan de andere kant uit te stappen en de benen te nemen. Ze trekt een flinke sprint en probeert haar man die in zijn onderbroek staat te vissen  aan te moedigen om de visactiviteit af te ronden. Na een tropische regenbui is het de volgende dag tijd om naar Rio de Janeiro te gaan. Daar is het carnaval gaande, dus moeten er verkleedartikelen gekocht worden. Tycho kiest voor een clownsmasker en een blonde pruik en laten we hopen dat hij nu niet besluit om in zijn carnavalsoutfit de benen te nemen ’s nachts… Brrr…

Tot volgende week!

Booking.com