avatar
     
Stories

Prachtig lied voor ouders van doodgeboren kindjes

'Coby Grant verwoord precies hoe het is om verder te moeten met je leven wanneer je het kindje waarvan je zoveel houdt, nooit fysiek bij je zal hebben'

De Australische zangeres Coby Grant werd gevraagd om een liedje te schrijven voor de ouders van een doodgeboren kindje. Dit deed ze. Het prachtige nummer Winter Bear is het resultaat. De zangeres verwoord precies hoe het is om verder te moeten met je leven wanneer je het kindje waarvan je zoveel houdt, nooit fysiek bij je zal hebben.

De Australische singer-songwriter noemt het nummer Winter Bear het belangrijkste liedje uit haar carrière. Coby schreef het liedje voor een ouderpaar die een doodgeboren zoontje kregen. Ze leerde het koppel eind 2016 kennen, toen ze op de bruiloft van het stel. Coby schrijft op haar Facebookpagina: “Het was een van de mooiste huwelijken, ik kon de liefde voelen tussen het paar hun vrienden en families. Soms is er gewoon magie.” De stralende bruid was op haar grote dag zwanger. In december 2016 kreeg Coby een bericht van de vader van de bruidegom. Hij liet de zangeres weten dat het kindje, zijn kleinzoon, dood was geboren. Ook liet hij weten dat de muziek van de Australische een troost was in de moeilijke en hartverscheurende tijd. 

Winter Bear 

De opa van het kindje wilde graag een liedje schrijven voor zijn kleinzoon, om aan zijn eigen kinderen te geven. Om de liefde vast te leggen die ze allemaal voor het baby’tje voelden. Coby zei direct ja en ontving van de grootvader pagina’s met gedachten, poëzie, woorden en gevoelens. De woorden inspireerden haar en samen schreven ze het prachtige nummer Winter Bear. Het nummer werd uiteindelijk in Nederland opgenomen. Coby heeft het lied live gezongen tijdens een intiem huiskamerconcert met de familie. Dat was super aangrijpend en heel erg mooi. 

In eerste instantie was het nummer voor de familie zelf. Maar inmiddels is er een video uitgebracht waarin het liedje te horen is. Het nummer is namelijk voor iedereen die te maken heeft gehad met het verlies van een kindje. Coby: “Hoe groter het project werd des te meer beseften we dat het meer moest betekenen dan alleen dat. Daarom willen we het nummer uitbrengen, zodat mensen die eenzelfde soort verlies hebben doorgemaakt een klein beetje hoop of vrede kunnen vinden.”

 

Lieve ouders, lieve papa’s, mama’s die hun kindje moeten missen, lieve opa’s en oma’s en zusjes en broertjes van alle kindjes die niet bij ons zijn: dit nummer is voor jullie…

BRON: FACEBOOK

Booking.com