avatar
     
Fashion

Sophie Stone: Sophisticated Fair Fashion

'Het liefst willen we allemaal fair fashion maar waar vind je eerlijke mode die mooi, vrouwelijk, stijlvol en hip is?'

Fair fashion: het liefst willen we allemaal kleding die is gemaakt van duurzame materialen onder goede arbeidsomstandigheden. Maar waar vind je die eerlijke mode die mooi, vrouwelijk, stijlvol en hip is? Sophie Stone biedt je de oplossing. Zij deed de research namelijk al voor je en verkoopt mode van vijftien opkomende duurzame merken die fantastische eerlijke kleding maken. Stuk voor stuk zijn het kledingstukken waar je verliefd op wordt… 

We willen allemaal biologisch en duurzaam eten en we zijn beseffen ons meer dan ooit dat we zuinig moeten zijn de wereld, maar hoe staat het met je garderobe? Hoe fair is de kleding je draagt? Als je een merk vindt wat duurzaam is, een goed verhaal heeft en leuke kleding verkoopt kun je zo ontzettend blij zijn. Maar niet altijd kun je deze leuke merken vinden en ga je misschien toch voor een blouse of broek van een grote keten. Anna Sophie Slingerland van Sophie Stone biedt Sophisticated Fair Fashion aan. Ze verkoopt in haar webshop superleuke kleding van merken die ik zelf allemaal nog niet kende en echt de moeite waard om te bekijken voor het aanschaffen van je lentegarderobe.

Het mooie aan deze onderneming is dat het is ontstaan uit een ideaal. Op een dag in 2013 was Anna Sophie op weg naar haar werk toen ze nadacht over biologisch en eerlijk eten en hoe het voor veel mensen steeds belangrijker wordt om voor een verantwoorde keuze te gaan. Ze vond het opvallend dat dat voor mode nog niet het geval was en vond dat het eigenlijk wel zo zou moeten zijn. Ze realiseerde zich dat ze zelf niet wist waar ze eerlijke en duurzame kleding kon kopen.

Een prachtige webshop


Anna Sophie ging op onderzoek uit en bij het handjevol fair fashion webshops dat ze tegen kwam vond ze zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. Haar wens: een webshop waar je stijlvolle en on-trend mode kon kopen waarvan je zeker weet dat het op een eerlijke manier is gemaakt. Anna Sophie schreef een businessplan, volgde een opleiding Mode & Textiel, bezocht modebeurzen en schreef haar toenmalige baas een ontslagbrief. Ze volgde haar hart en met succes: de webshop die ze heeft opgezet is prachtig!

De mode die je in de webshop Sophie Stone vindt wordt op een goede manier gemaakt. Dit betekent dat de mensen die de kleding maken een redelijk salaris krijgen, onder veilig omstandigheden werken en dat er geen sprake is van kinderarbeid. Alle kledingitems en accessoires zijn geproduceerd met een zo laag mogelijke milieu-impact, doordat ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke stoffen. Sophie Stone geeft openheid over alles. Zo kun je op de website uitgebreid lezen over de verschillende stoffen welke gebruikt worden en wat de milieuvriendelijkheid van elke stof is.

Opkomende fair fashion merken


De merken die je bij Sophie Stone vindt hebben een cleane, stijlvolle, urban look: wij houden ervan! De modecollectie kenmerkt zich veelal door een strak en vrouwelijk silhouet, is uitgevoerd in bijzondere kleuren en met materialen van hoge kwaliteit. Het zijn opkomende fair fashion merken die op zeer kleine schaal in Nederland worden verkocht. Bij sommige merken is Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder in Nederland!

Naast kleding verkoopt Sophie Stone ook prachtige sieraden, zoals armbanden van A Beautiful Story. Je kan voor een gehele look slagen want je vindt in de webshop zelfs sokken en panty’s. Ben je geen online shopper en wil je de kleding met eigen ogen bekijken en de stoffen door je handen laten gaan? Sophie Stone heeft vanaf maandag 23 april tot en met zondag 29 april een pop-up store in de Huidenstraat in Amsterdam. Op 3 juni staat Sophie Stone op de Sunday Market in het Westerpark en van 27 augustus tot en met 2 september vindt je nog een pop-up store in de Pijp, op de Gerard Doustraat 76. 
Hoe het begon I Sophie Stone

 BRON: SOPHIE STONE
Booking.com