avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2- Week 6

'Deze week is goede vriend Matthijs aan de beurt om met ervaringsdeskundige en autospecialist Ocke op pad te gaan'

Helemaal Het Einde op Kaapverdië- Week 6. De familie de Weijer is na zes weken zon en zand keihard toe aan vakantie. Dankzij lokale werklieden die er lekker op los bouwen kunnen Bart en Maaike genieten van een kleine break op een prachtig oord. Ocke werkt ondertussen keihard door: hij probeert zijn nieuwe vriend Matthijs aan een auto te helpen. En Jasper heeft een efficiënte manier gevonden om zijn gortdroge land netjes te maken: hij steekt het compleet in de fik!

Als je voor 52 weken naar een stek gaat waar je na zes weken de behoefte voelt om met gierende banden weg te rijden en je komt op een terecht op een prachtige plek waar je iedere seconde ‘oooh’ en ‘aaah’ roept kun je je afvragen of je je op het juiste eiland aan het settelen bent…”Ik vind het heerlijk hier, ik vind het heel fijn dat we even uit het stof en uit de wind zijn” aldus een hele tevreden Maaike de Weijer.

Minder blij lijkt Maaike met haar lief Bart, die in haar ogen maar weinig goed kan doen en haar in de auto de stuipen op het lijf jaagt. Het maakt zoon Senna geen zak uit of hij in São Vicente is op het luxe vakantieoord verblijft: hij wil gewoon lekker terug naar Nederland. Maaike heeft sinds deze week iets bedacht: als haar man of haar zoon iets grappigs zegt op camera roept ze: “Pak je moment!”

Verkeerde akkoorden


‘Zakenpartners’ Ocke en Jasper gaan deze week samen op zoek naar containers. Jajaja, containers, containers, containers. Ocke: “Alles is te koop maar er staat hier nergens een bordje dat het koop is.” Als je die containers overal kan kopen en je bent er zo heilig van overtuigd dat je daar iets mee wil doen omdat dat zo bijzonder en fantastisch is: koop ze dan! Ik heb zo’n gevoel dat Ocke het in week 52 nog steeds over ‘iets doen met zeecontainers’ heeft. Klein stroopwafeltrauma. Jasper heeft ondertussen wel zijn grootste passie opgepakt en probeert met de lokale muziekvereniging Jason Mraz te zingen, maar dankzij de verkeerde akkoorden lukt dat tijdens de repetitie niet. Lag niet aan Jasper.

Ocke houdt niet alleen van containers ‘kopen’ hij krijgt ook geen genoeg van ‘auto’s kopen’. Deze week is goede vriend Matthijs aan de beurt om met ervaringsdeskundige en autospecialist Ocke op pad te gaan. Veranderingsmanager Ocke nippend aan een door Matthijs betaalde cola: “Als het goed is heb ik aan het einde van deze week mezelf, Jasper en Matthijs geholpen aan een auto. Het heeft me niets opgeleverd maar dit doe je voor vrienden.”

Dit is de handel


En hoe dat gaat? In de wereld van Ocke als volgt: Ocke regelt een dealtje voor een auto, maar Matthijs is degene die het nummer van de mogelijke verkoper moet bellen wanneer de beste man niet komt opdagen. Uiteraard wordt er niet opgenomen maar Ocke heeft zijn woordje klaar: “Dat is het nadeel van deze automarkt, je hebt het niet helemaal onder controle. Jongens, dit is de handel, dit is ook de handel op straat hier. Dit is niet de eerste keer dat ik dit meemaak.”

Jasper heeft een efficiënte manier gevonden om zijn gortdroge land netjes te maken: hij steekt het compleet in de fik. Wellicht een beetje riskant met de harde wind en het vele stuifzand, maar Jasper heeft geen zin om vier maanden te wachten tot de wind is gaan liggen. Hoppa, doorpakken! Jasper en Jessica werken samen lekker door om in hun badhuis zo snel mogelijk een wc en een douche te realiseren en hun land klaar te maken  om een vakantieoord op te beginnen.

Feestje


Ondertussen pakt Matthijs het op zijn stuk land iets voorzichtiger aan door het losliggende hout op een centrale plek op te verbranden. En naast het opruimen van al het losliggende afval, stort Matthijs zich op zijn businessplan: met zijn iPhone SE en een standaard filter maakt hij foto’s van locals op de markt. Naast het maken van de foto doet Matthijs ook een diepte-interview met de lokale marktlieden: “How long do you do this job? Two years? Three years? Four years?!” Very long Matthijs, zet dat maar onder de foto.

Helemaal Het Einde fans op Twitter zeggen het nieuwe seizoen vooral saai te vinden, maar mensen, laten we er alsjeblieft even heel erg van genieten dat al deze koppels samen dansend te vinden zijn op een lokaal feestje.

Tot volgende week!

Booking.com