avatar
     
Kids

Weet jij welke videogames jouw kind speelt?

Nieuw platform voor ouders 'Watspeeltmijnkind.nl' biedt duidelijkheid en geeft uitleg

“Dark Souls is bizar moeilijk, gotta git gud!” Kinderen die gamen gebruiken woorden die in jouw tijd niet bestonden. Als je denkt dat je kind het over een handtas heeft als hij of zij spreekt over een “zieke clutch” dan is het tijd om je gamekennis bij te spijkeren. Dat kan nu op een onafhankelijke platform dat ouders informeert over videogames: Watspeeltmijnkind. 

Maar liefst 87% van de basisschoolleerlingen en 68% van de scholieren in het voorgezet onderwijs speelt weleens een videogame. In de praktijk blijken ouders echter weinig te weten over deze hobby of zorgen te hebben over het gamegedrag van hun kinderen. Het Trimbos instituut adviseert ouders zich goed te verdiepen in het gamegedrag van hun kinderen, om onder meer overbezorgdheid te voorkomen.

Peter Bouwman is eigenaar van GamersNet en heeft een nieuwe website ontwikkeld: Watspeeltmijnkind. Je vind hier begrijpelijke informatie over gaming. “Als eigenaar van een website voor gamers krijg ik veel vragen van ouders over kinderen en gamen. Voor hen wil ik graag een onafhankelijk platform bieden met informatie en handvatten op basis waarvan ouders zelf een keuze kunnen maken voor hun kinderen”, aldus Peter Bouwman.

“Dark Souls is bizar moeilijk, gotta git gud!”

De website bespreekt de nieuwste videogames, legt uit waar bepaalde videogames over gaan, wat de plus- en minpunten ervan zijn voor kinderen en bespreekt de nieuwste trends op gaminggebied zoals de Pokémon GO hype en de verschillen tussen spelcomputers. De website bevat een woordenboek waar je eenvoudig de betekenis van gametermen opzoekt en een gamezoeker. Hier kun je een leeftijd invullen, aangeven welke hobby’s je kind heeft en of hij of zij gek is op buitenspelen, geschiedenis, sporten, verzamelen, lezen of knutselen. Daarnaast vul je in wat voor spelcomputer er in huis staat en voilà: er rollen games uit die geschikt zijn. Superhandig! 

Wij zijn benieuwd of jouw kinderen of kleinkinderen videogames spelen en zo ja: of je zelf precies weet wat hij of zij speelt. Daarom hebben we twee vragen voor je. Het zou geweldig zijn als je deze kan beantwoorden! Je kunt de antwoorden achterlaten in de comments of mailen naar [email protected] Veel dank! 

A. Weet jij welke videogames jouw kind speelt?

  1. Nee, ik heb geen idee wat mijn kind achter dat scherm doet
  2. Ik DENK te weten welke games mijn kind speelt
  3. Ja, ik ben volledig op de hoogte van de games die mijn kind speelt

B. Wat is een RolePlaying Game (RPG)?

  1. Verkleed een videogame spelen
  2. Met een groep mensen verkleed in real life een videogame naspelen
  3. In een videogame in de huid van een personage kruipen.

www.watspeeltmijnkind.nl

 

 

Booking.com