avatar
     
News

Overleden baby Breda omgekomen door ‘shakenbabysyndroom’

Vader (24) gebruikte drugs en was bij politie al bekend vanwege huiselijk geweld

De zeven maanden oude baby die in november in Breda overleed, is overleden door het zogenoemde ‘shakenbabysyndroom’, letterlijk het syndroom van de door elkaar geschudde baby. In het gezin waar het jongetje ter wereld kwam speelden verschillende problemen. 

Het jongetje van zeven maanden oud overleed op 20 november in het ziekenhuis. Het kindje ademde al moeilijk toen het in de avond voor zijn dood op bed werd gelegd. Toen de verdachte in de nacht constateerde dat de baby helemaal niet meer ademde heeft hij zelf 112 gebeld. Enkele dagen later werd de 24-jarige vader aangehouden op verdenking van doodslag.

Huiselijk geweld


Volgens de juridische stukken zouden de jonge ouders van het jongetje beide drugs gebruiken. Ook was de vader bij de politie bekend vanwege huiselijk geweld en was de baby eerder uit huis geplaatst omdat bij hem blauwe plekken waren geconstateerd. De ouders stonden onder begeleiding van de William Schrikker Groep, een jeugdzorginstelling.


Volgens het sectierapport is de baby overleden door geweld van buitenaf. Zijn 24-jarige vader werd enkele dagen later aangehouden en zit sindsdien vast op verdenking van doodslag. Advocaat Ronald Drenth van de verdachte zegt dat het zogenoemde shakenbabysyndroom als doodsoorzaak is genoemd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de zaak als calamiteit beoordeeld en is in december al een vooronderzoek begonnen.

BRON: AD

Booking.com