avatar
     
News

Christelijke familie van Berkel stapt vol vertrouwen Helemaal Het Einde in

'Als we in Kaapverdië zijn, dan zullen we daar ook weer christenen ontmoeten. Die christenen zijn ook weer broers en zussen.'

Maandagavond is het vierde gezin voorgesteld dat naar Kaapverdië afreist: de familie van Berkel. Het gezin bestaat uit Matthijs (39) en Marieke (41) en kinderen Daan (13) Anne Eva (10), Noa Lise (5) en Mette Sophie (3). De familie verruilt de lokale baptistengemeente in Hoogeveen voor een nieuw avontuur in het buitenland.

Het geloof is voor de familie van Berkel heel erg belangrijk. Toch hebben Matthijs en Marieke vertrouwen in hun nieuwe avontuur en hebben ze het idee dat het geloof ook in Kaapverdië een belangrijke rol gaat spelen. “Het geloof geeft mij de zekerheid dat ik later bij mijn Heer mag zijn. Als we dadelijk in Kaapverdië zijn, dan zullen we daar ook weer christenen ontmoeten. Die christenen zijn ook weer broers en zussen. Dus ik verwacht dat als we straks naar een ander land gaan, dan komen we daar ook weer een deel van onze familie tegen.”

Matthijs was in Nederland werkzaam bij een bank, Marieke was juf op een basisschool. Het is voor de christenen nog niet duidelijk wat ze in Kaapverdië gaan ondernemen. “Ik hoop dat wij een mooi bedrijf kunnen opzetten waarbij we onszelf kunnen voorzien van eten en drinken, maar aan de andere kant ook dat het bedrijf ruimte geeft aan andere mensen daar die minder perspectief op arbeid hebben gehad dat zij een inkomen kunnen genereren waarbij ze hun gezin kunnen ondersteunen. Dat is echt wel een ding dat ik zou willen realiseren.” De familie van Berkel is vanaf maandag 29 januari te zien in Helemaal Het Einde op RTL4.

Booking.com