avatar
     
Blogs

Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit

'Ik kan alleen maar hopen dat het waar is dat de fragmenten waarin de twee elkaar afzeiken en zwart maken in scene zijn gezet'

Dinsdag werd de eerste aflevering van Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit uitgezonden. Het is de tiende realityserie van Barbie sinds haar deelname aan het programma Oh Oh Cherso in 2010. Inmiddels is Barbie getrouwd, vier keer verhuisd, moeder geworden en heeft ze haar borsten vier keer laten vergroten. En zoals de titel van haar laatste serie doet vermoeden gaat ze nu scheiden van haar man Michael.

Barbie werd zeven jaar geleden bekend als feestbeest door het programma Oh Oh Cherso. Ze trouwde met Michael van der Plas in Barbie’s bruiloft, kreeg haar eerste kind in Barbie’s baby en emigreerde naar Spanje in Samantha & Michael: Enkeltje Torremolinos. Dit werd overigens een retourtje, want Barbie miste haar huisje in Scheveningen, haar eigen Albert Heijn en wasverzachter teveel. Ik vind dat schattig en kan me er bovendien alles bij voorstellen. Ik ben dan ook heel blij voor Sam dat ze weer lekker in Scheveningen zit, maar waarom ze daar wederom een cameraploeg ontvangt, is mij een raadsel. 

“Wie bedenkt dat het leuke televisie is als Barbie negatief praat over de vader van haar kinderen in het bijzijn van kinderen Angelina en Milano?”


Mensen kijken graag naar Barbie omdat het zowel leedvermaak is als alledaags, zegt manager Jake. “Barbie, dat is Flodder, maar dan in reallife. Superordinair, maar op een heel leuke manier en toch ook chic” zegt Carlo Boszhard in het Algemeen Dagblad. Cosmopolitan schrijft begin september: “Er zijn nieuwe ontwikkelingen in hun scheiding: het wordt een real life soap! Hij heeft de briljante naam “Samantha En Michael Scheiden Ermee Uit” gekregen. Of het echt in scène is gezet weten we niet, maar het is zeker inspiratie voor een nieuwe serie.”

Omdat ik me weinig kan voorstellen bij een realityserie over een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn en me niet helemaal kan vinden in het enthousiasme over de nieuwe serie, bekijk ik uit nieuwsgierigheid de eerste aflevering. En werkelijk: ik kan wel huilen. Hoe kan je zo’n programma maken en ’s nachts nog slapen? Wie bedenkt dat het leuke televisie is als Barbie negatief praat over de vader van haar kinderen in het bijzijn van kinderen Angelina en Milano? Wie bedenkt dat het oké is om met een cameraploeg in de woonkamer te staan als Michael na twee maanden Spanje weer thuiskomt en zijn twee jonge kinderen na lange tijd voor het eerst weer ziet? Wie vindt het verstandig voor de kinderen om in beeld te brengen hoe hun ouders elkaar afblaffen? Afzeiken? Zwart maken?

“Barbie voelt zich misbruikt door RTL, Warner Bros en haar manager Jake”


In Story vertelt Samantha dat ze klaar is met de nepwereld die televisie heet. Haar leven is een ravage en ze voelt zich misbruikt door RTL, Warner Bros en haar manager Jake. Volgens haar is 90% van de serie nep. Ze hoopt zelfs dat er weinig mensen naar gaan kijken. Ik kan alleen maar hopen dat het waar is dat de fragmenten waarin de twee elkaar afzeiken en zwart maken in scène zijn gezet. Ik kan alleen maar hopen dat Michael zijn kinderen niet voor het eerst zag, die keer dat de cameraploeg in de kamer stond te wachten en Samantha met haar smartphone op de bank bleef zitten.

Jammer genoeg maakt het voor de kinderen niet zoveel uit. Zij kunnen de rest van hun leven kijken naar de beelden waarop te zien is hoe mama klaagt over het seksleven dat ze had met papa. Horen hoe mama alle jaren samen met papa hartstikke eenzaam was. Horen dat mama ze nooit naar papa in Spanje zal laten gaan. Horen hoe papa en mama elkaar uitschelden en tegen elkaar schreeuwen. Laten we hopen dat de papa en mama van Angelina en Milano in werkelijkheid op een andere manier met elkaar omgaan. En dat RTL XL besluit dat de afleveringen niet online beschikbaar blijven. En dat die lieve Samantha inderdaad stopt met het maken van televisieprogramma’s en iets gaat doen waar ze gelukkig van wordt.

FOTO: WILLIAM RUTTEN

Booking.com