avatar
     
Stories

Jordans zoontje Sloan (7 maanden) overleed in zijn bedje

'Ik hoor nu bij een hartverscheurende club. Ieder jaar gebeurt 100.000 ouders het ondenkbare. Ik ben een van hen.'

In de avond van twee juli 2017 legt Jordan DeRosier uit Washington haar zeven maanden oude baby Sloan in bed. Hij ligt onder twee dekentjes; een grijs dekentje dat hij al heeft sinds zijn geboorte en een dekentje dat oma speciaal voor haar kleinzoon maakte. De volgende ochtend vindt Jordan Sloan in zijn bedje met het dekentje om zijn hoofd. Hij is ijskoud en heeft paarse lippen. In de nacht van twee op drie juli is haar zoontje overleden doordat hij verstrikt raakte in het dekentje.

Om andere ouders te waarschuwen deelt Jordan al gauw na het overlijden van haar baby haar hartverscheurende verhaal. Op haar Instagramaccount en blog vertelt ze hoe schuldig ze zich voelt, hoezeer ze haar baby mist en legt ze uit hoe de pijn is dat ze haar zoontje niet meer bij zich heeft.

Na de dood van Sloan krijgen Jordan en haar man Justin duizenden berichten van ouders die ze vertellen dat ze losse dekentjes uit de ledikanten van hun baby’s gehaald hebben. Omdat veel ouders zich afvragen wat er precies gebeurd is besluit ze het afschuwelijke verhaal over de dood van haar baby te vertellen. Ze schrijft: “Ik was degene die Sloan vond. Ik ging om 9.48 uur zijn kamer binnen en zag hem op zijn buikje liggen met het dekentje om zijn hoofd. Justin rende de kamer binnen en ik gaf Sloan aan hem. Ik herinner me hoe hij “NEE!” schreeuwde. Op de keukenvloer probeerde Justin Sloan te reanimeren terwijl hij 911 belde.”

“Ieder jaar gebeurt 100.000 ouders het ondenkbare. Ik ben een van hen.”


Op haar blog komt Jordan meerdere malen terug op dit traumatische moment: het is horror, een moment dat je nooit meer vergeet. Zo schrijft ze: “Iedere keer als ik mijn ogen sluit zie ik het weer voor me.” Jordan haalde kracht uit de vele berichten die ze kreeg van wildvreemde mensen die over de dood van Sloan hoorde. Op 15 oktober schrijft Jordan: “Een jaar geleden zat hij nog veilig in mijn buik. Gisteren waren we drie maanden zonder hem. Vandaag zou hij tien maanden zijn geweest. Ik hoor nu bij een hartverscheurende club. Ik ben het gezicht van het verlies van kinderen. Ieder jaar gebeurt 100.000 ouders het ondenkbare. Ik ben een van hen.”

Afgelopen week deelt ze bijzonder nieuws op haar Instagramaccount: hoewel ze zwanger raakte van Sloan via vruchtbaarheidsbehandeling na jaren van miskramen is ze spontaan zwanger geworden. “Onze lieve jongen bezorgt ons een ongelofelijk cadeau. Dit wordt een hele emotionele reis voor ons, maar we zijn er klaar voor om hem te delen met jullie allen. We dachten dat het verlies van Sloan het einde zou zijn, maar het was ook een nieuw begin. Baby Phoenix (jongen of meisje) zal 8 juni 2018 bij ons zijn.”

 

BRON: INSTAGRAM LIFEOFDEROSIERS

Booking.com