avatar
     
Travel

Roadtrip USA: Los Angeles

'Het is de moeite waard op even te stoppen langs de weg om te genieten van de kust en je te vergapen aan alle luxe huizen aan zee en in de bergen'

De Highway 1 is vanaf Oxnard prachtig, echt een aanrader! Vanaf de 1 rijd je Malibu binnen. Het is de moeite waard op even te stoppen langs de weg om te genieten van de kust en je te vergapen aan alle luxe huizen aan zee en in de bergen. Je kan er voor kiezen om op een parking te staan, maar daar betaal je gemakkelijk $15,00. Parkeren langs de weg is daarentegen gratis. 

Santa Monica

De volgende stad die je binnen rijd is Santa Monica, fameus om de pier! Parkeren kan je gewoon op de pier en kost $10,00. De pier is super toeristisch maar zo leuk! Je kan er in de achtbaan en het reuzenrad maar breng ook bezoekje aan de Arcade Hal als je net als ik even los wil gaan bij de Airhockey tafel.  Genoeg van de pier? Trek je bikini aan en plak er een stranddagje aan vast, want het strand ligt naast de pier.

Venice Beach

Venice Beach is echt zoals je het kent van de films en tv-series. De vibe is zo goed! Wel zie je hier veel zwervers op de boulevard, maar zoals ik in een eerdere blog schreef: zolang jij geen aandacht aan ze geeft, zullen ze jou ook niet lastig vallen. Lekker, vegetarisch én goedkoop eten kan je bij On the Waterfront Café aan het einde of begin (het is maar net aan welke kant je begint) van de boulevard. Tip is om rond zonsondergang hier te zijn. De lucht kleurt prachtig roze en oranje en het uitzicht is erg mooi! 

Hollywood 

Hollywood, dé stad waar je naar toe moet als je het wil maken in de industrie. Uiteraard breng je een bezoekje aan de Walk of Fame en het Hollywood Sign. Muziekliefhebbers, en dan met name de vinyl liefhebbers, moeten zeker een bezoekje brengen aan Amoeba Music op Sunset Blv. Deze platenzaak is een walhalla! Je kijkt je ogen uit, het is zo groot ze verkopen serieus elke plaat die je maar kan wensen. Zelfs de platen die je in Nederland niet kan vinden, verkopen ze hier.

Laguna Beach

Laguna Beach kan je bekend in de oren klinken door de gelijknamige MTV serie met al die hysterische tieners die hét perfecte en veel te rijke leventje leiden. Het stadje is mooi maar wel erg toeristisch. Als je iets verder doorrijd kan je stoppen bij Aliso Beach, een klein strandje met een waanzinnig uitzicht. Vergeet dan niet om een badpak aan te trekken als je de zee in gaat want de golven zijn waanzinnig heftig waardoor mijn bikinislip regelmatig op mijn enkels hing in plaats van keurig op mijn kont en daardoor de mensen op het strand een geweldig uitzicht hadden…

Next stop: San Diego!

Booking.com